Egyéb kategória

Öngyógyító tenyérpontjaink

A legenda szerint sok ezer évvel ezelőtt egyszer egy kínai parasztember a földeken lábujjára ejtette az ekét, ami rettenetesen fájt neki, de ugyanekkor a kínzó fejfájása egy csapásra elmúlt. Legközelebb már szánt szándékkal ejtette a lábára a szerszámot, s láss csodát, a fájdalom ismét elmúlt! Innentől kezdve az öreg így gyógyította magát, sőt a falu összes embere. Később aztán rájöttek az emberek, hogy nemcsak a lábujjon, hanem a tenyéren és a fülben is találhatóak olyan pontok, melyek csökkentik a fájdalmat. Így született meg az akupresszúra, az ősi kínai népi gyógyászat tudománya, mely a testünk bizonyos pontjainak kézzel való nyomását jelenti.

vous - 2018.08.23.
Öngyógyító tenyérpontjaink

Persze az igazi profik már nemcsak kézzel, hanem elektromos vagy lézeres készülék segítségével is stimulálják a páciens testét, így még hatékonyabb az eljárás. Nem keverendő össze az akupunktúrával, mely egy sokkal nagyobb precizitást igénylő művelet, s tűvel végzi a szakember, mivel speciális ismereteket is igényel.

A pontok ingerlésével gyakorlatilag a test saját energiáit aktivizáljuk, irányítjuk egyik pontból a másikban. Keleten elképesztő mennyiségű tudás halmozódott fel, melyet a mai nyugati orvostudomány nem tud megcáfolni. S persze filozófiai rendszerek egész sorozata; egyik érdekesebb, mint a másik. Európában ezt a módszert és rendszert egészen a 20. század elejéig nem vették komolyan, elavultnak tartották. Az első könyv a témáról a környékünkön 1939-ben jelent csak meg, akkor innen nézve még nagyon távolinak és misztikusnak tűnt az a vidék és életfelfogás, persze ez manapság sincs másként. Egy nyugati páciens például akkor fizet az orvosának, amikor beteg, egy kínai viszont évezredekig az alatt az időszak alatt, míg egészséges volt. Képzeljük el, micsoda erőfeszítéseket tett a kínai orvos, hogy meggyógyítsa a beteget.

Hogyan fogjunk hozzá?

A kínai orvostudomány a testre nem anyagként tekint elsősorban, hanem energiarendszerként, mely erők kölcsönhatásának közepette helyezkedik el, és sokkal nagyobb hangsúlyt kap a megelőzés, mint a világ többi részén. A nyomások rendkívül finom ingert jelentenek, ezért a kezelést hosszú időn át kell folytatni. De pont ebben a finom adagolásban van a terápia lényege és ereje. A szabály az, hogy a kicsiny ingerek gyógyítanak, a közepesek blokkolnak, az erősek pedig ártanak. A finom ingerek a test öngyógyítását hozzák működésbe, s segítenek leküzdeni a betegségeket. De ez a módszer a test egészére hatással van, sőt még adott esetben a lelket is képes gyógyítani.

Nézzétek meg a tenyérpontokat ITT!

Forrás:
VOUS
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.