Egyéb kategória

Ezt az 5 dolgot mindenképp beszéljétek meg a párotokkal, mielőtt összeköltöznétek

Fontos lépcsőfok egy kapcsolatban, amikor elhatározzátok, hogy összekötlöztök. Érdemes végiggondolni, hogy valóban eljött-e ennek is az ideje, nem sietitek-e el ezt a fontos lépést? Még ha hosszú hónapok, esetleg évek után is jotottatok el ehhez a döntéshez, gondoljátok át, hogy valóban megérett-e a kapcsolatotok az összekötlözésre? Mert ezt az 5 dolgot mindenképp beszéljétek meg a párotokkal, mielőtt összeköltöznétek.

vous - 2020.08.26.
Ezt az 5 dolgot mindenképp beszéljétek meg a párotokkal, mielőtt összeköltöznétek

Hogy az összeköltözés ne csak ideg-óráig tartson, hanem akár házasság is legyen belőle, fontos, hogy mielőtt összeköltöznétek, valóban ismerjétek meg egymást a párotokkal. Még ekkor is érhetnek meglepetések, hiszen a mondás szerint is “lakva ismerjük meg egymást”, a fontos dolgokat érdemes még előtte tisztázni, mert ezek hiányában akár szakítás is lehet az összeköltözés vége.

Összeköltözés párkapcsolat fázisokd

Összeköltözés párkapcsolat fázisokd
Forrás:
Depositphotos

Pénzügyek: tisztázzátok, hogy ki, milyen típus. Inkább spórolósak vagytok, vagy rögtön elköltitek a fizetéseteket? Emellett azt is beszéljétek meg, hogy ki, mit fizet majd a közös háztartásban (pl.: számlák, bevásárlás), nehogy később ebből is konfliktus legyen.

Miért költöztök össze: csak azért, mert már egy éve együtt jártok, vagy mert valóban együtt szeretnétek élni?

Viták, veszekedések: az összekötlözés után ugyanis már nem tudtok hazarohanni a lakásotokba, “házon belül” kell lerendeznetek mindent. Tisztázzátok, hogy hogyan rendezitek le ezeket a helyzeteket.

Munkamegosztás: beszéljétek meg, hogy a háztartáson belül kinek, mi lesz a feladata – mindketten egyenlő arányban vegyétek ki a részeteket, ne csak az egyikőtök nyakába szakadjon minden.

Jövő: fontos, hogy tudjátok, hogy ki, milyen jövőt képzelt el magának és kettőtöknek. Beszéljétek meg a házasságról, gyermekvállalásról való elképzeléseiteket, és természetesen a karrier se maradjon ki a sorból!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.