Egyéb kategória

Ezt az 5 dolgot mindenképp beszéljétek meg a párotokkal, mielőtt összeköltöznétek

Fontos lépcsőfok egy kapcsolatban, amikor elhatározzátok, hogy összekötlöztök. Érdemes végiggondolni, hogy valóban eljött-e ennek is az ideje, nem sietitek-e el ezt a fontos lépést? Még ha hosszú hónapok, esetleg évek után is jotottatok el ehhez a döntéshez, gondoljátok át, hogy valóban megérett-e a kapcsolatotok az összekötlözésre? Mert ezt az 5 dolgot mindenképp beszéljétek meg a párotokkal, mielőtt összeköltöznétek.

vous - 2020.08.26.
Ezt az 5 dolgot mindenképp beszéljétek meg a párotokkal, mielőtt összeköltöznétek

Hogy az összeköltözés ne csak ideg-óráig tartson, hanem akár házasság is legyen belőle, fontos, hogy mielőtt összeköltöznétek, valóban ismerjétek meg egymást a párotokkal. Még ekkor is érhetnek meglepetések, hiszen a mondás szerint is “lakva ismerjük meg egymást”, a fontos dolgokat érdemes még előtte tisztázni, mert ezek hiányában akár szakítás is lehet az összeköltözés vége.

Összeköltözés párkapcsolat fázisokd

Összeköltözés párkapcsolat fázisokd
Forrás:
Depositphotos

Pénzügyek: tisztázzátok, hogy ki, milyen típus. Inkább spórolósak vagytok, vagy rögtön elköltitek a fizetéseteket? Emellett azt is beszéljétek meg, hogy ki, mit fizet majd a közös háztartásban (pl.: számlák, bevásárlás), nehogy később ebből is konfliktus legyen.

Miért költöztök össze: csak azért, mert már egy éve együtt jártok, vagy mert valóban együtt szeretnétek élni?

Viták, veszekedések: az összekötlözés után ugyanis már nem tudtok hazarohanni a lakásotokba, “házon belül” kell lerendeznetek mindent. Tisztázzátok, hogy hogyan rendezitek le ezeket a helyzeteket.

Munkamegosztás: beszéljétek meg, hogy a háztartáson belül kinek, mi lesz a feladata – mindketten egyenlő arányban vegyétek ki a részeteket, ne csak az egyikőtök nyakába szakadjon minden.

Jövő: fontos, hogy tudjátok, hogy ki, milyen jövőt képzelt el magának és kettőtöknek. Beszéljétek meg a házasságról, gyermekvállalásról való elképzeléseiteket, és természetesen a karrier se maradjon ki a sorból!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.