A rovarfogyasztás nemcsak a környezetnek, de az emberi emésztésnek is jót tesz, legalább is ez derült ki egy friss kutatásból, amelyet a Scientific Reports tudományos folyóiratban közöltek kutatók.
A Wisconsin-Madison Egyetemen található Nelson Környezetvédelmi Tanulmányok Intézetének kutatója, Valerie Stull egy húszfős kutatást vezetett le, amelyben arra szeretett volna választ kapni, mennyire tesz jót az emberi emésztésnek a rovarevés.
A 18 és 48 év közötti kísérleti alanyok egyik felének két hétig porrá zúzott tücsköt kellett enniük reggelire (persze valami máshoz keverve), aztán két hétig a hagyományos reggelijüket ették, majd két hétig a másik csapat reggelijét – értelemszerűen a korábban tücsökevők nem tücsköt, a hagyományos reggelit fogyasztók pedig tücsköt ettek. A kutatás során végig vér- és székletmintákat vettek a résztvevőktől, és a bélműködésükkel kapcsolatos kérdőívet is ki kellett tölteniük.
Olvassátok tovább a cikket ITT!