Egyéb kategória

Egyetek sült tücsköt, jót tesz az emésztéseteknek!

A rovarfogyasztás nemcsak a környezetnek, de az emberi emésztésnek is jót tesz, legalább is ez derült ki egy friss kutatásból, amelyet a Scientific Reports tudományos folyóiratban közöltek kutatók.

vous - 2018.08.19.
Egyetek sült tücsköt, jót tesz az emésztéseteknek!

A Wisconsin-Madison Egyetemen található Nelson Környezetvédelmi Tanulmányok Intézetének kutatója, Valerie Stull egy húszfős kutatást vezetett le, amelyben arra szeretett volna választ kapni, mennyire tesz jót az emberi emésztésnek a rovarevés.

A 18 és 48 év közötti kísérleti alanyok egyik felének két hétig porrá zúzott tücsköt kellett enniük reggelire (persze valami máshoz keverve), aztán két hétig a hagyományos reggelijüket ették, majd két hétig a másik csapat reggelijét – értelemszerűen a korábban tücsökevők nem tücsköt, a hagyományos reggelit fogyasztók pedig tücsköt ettek. A kutatás során végig vér- és székletmintákat vettek a résztvevőktől, és a bélműködésükkel kapcsolatos kérdőívet is ki kellett tölteniük.

Olvassátok tovább a cikket ITT!

Forrás:
Fyouture
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.