Egyéb kategória

4 hasznos tipp, hogy jobb legyen az emésztésetek

A jó és egészséges emésztés nem kifejezetten csajos téma, de magunk közt vagyunk, és beszélni kell róla. Összegyűjtöttem pár trükköt, amitől elkerülhetitek a kínos puffadást, és könnyedén veszitek majd a hétköznapokat.

vous - 2015.09.25.
4 hasznos tipp, hogy jobb legyen az emésztésetek

Lányok, nem is tudom, hogyan kezdjek neki, mivel elég kínos a téma, de szerintem mindannyian éltünk már át kellemetlen pillanatokat a székrekedés vagy az ebből adódó egyéb problémák miatt. Olyan ez az ügy, mint Voldemort. Nem mondjuk ki a nevét, ezért a cikkben is csak úgy fogom említeni, hogy „a tudjuk, mi”. Gondoltam, összeszedek pár tippet, hogy aktívabb mozgásra bírjuk a beleinket, könnyűnek, légiesnek érezhessük magunkat a mindennapokban, és ne jelentsen gondot „a tudjuk, mi”.

Le a stresszes életmóddal!

Persze, persze, könnyű mondani. Próbáljátok meg elengedni az idegeskedést és a feszültséget. Sportoljatok, jógázzatok, vagy próbáljátok ki a pilatest. Sokszor olyan dolgok miatt is hajlamosak vagyunk stresszelni, amikről nem is gondolnánk. Emiatt persze lassul „a tudjátok, mi”.

Rost a lelke mindennek!

A rostban gazdag étkezés nemcsak az egészségünk miatt nagyon fontos, hanem azért is, hogy „a tudjuk, mi” hamar bekövetkezzen. Ebben remek segítség a kelbimbó, az avokádó, a karfiol és a brokkoli.

Magnézium

A magnézium remek stressz- és szorongásoldó. Ezenkívül nagyon jó gyógymód a székrekedés ellen. A legegyszerűbben kapszula formájában tudjátok bevinni a szervezetetekbe.

Végül az almaecet

Ha nagyon megrekedtetek, akkor se kapkodjátok a hashajtókat. A legjobb és legtermészetesebb megoldás az almaecetes víz. Az almaecet javítja a gyomorsavtermelést, ami azt jelenti, hogy hatékonyabban szívódnak fel az ételek a beleinkben. Egy evőkanál almaecet egy pohár meleg vízbe reggelente vagy étkezés előtt, és „a tudjuk, mi” megoldva. Ha mindez nem lenne elég, a fáradtság ellen is segítséget nyújthat!

Ajánlott cikkek