Egyéb kategória

5 dolog, amit nem tudtunk Aretha Franklinről

A soul királynője csütörtökön, 76 évesen hunyt el hasnyálmirigyrákban. Róla emlékezünk.

vous - 2018.08.17.
5 dolog, amit nem tudtunk Aretha Franklinről

Aretha Franklinnek korántsem volt könnyű élete. A tehetség ajándéka mellett számos nehézséggel szemben kellett helytállnia a hétköznapokban.

Édesanyja elhagyta a családját

Franklin édesanyja férje hűtlensége miatt elhagyta a családját, amikor az énekesnő mindössze 6 éves volt. 

Fiatalon szülte első gyermekeit

Az énekesnő 12 évesen szülte első fiát, Clarencet. Ezután visszatért az iskolába és kitűnő tanuló volt, ám nem sokat, mindössze két évet kellett várni második gyermeke, Edward érkezésére. 

Objektum doboz

14 évesen otthagyta az iskolát

Franklin ekkor hagyta ott az iskolát, hogy zenei karrierjére fókuszálhasson, de mindez nagy áldozatot jelentett számára, mert így a gyerekeivel töltött időt kellett feláldoznia. A csöppségek gondozása nagyrészt így az énekesnő nagymamájára hárult. – Egyszerre két helyen akartam lenni – nyilatkozta 1995-ben fiatalkori anyaságáról. De a nagymamám, a testvérem és az unokatestvérem sokat segítettek – tette hozzá.

Objektum doboz

Abuzív kapcsolatban élt férjével

19 évesen összeházasodott Ted White-al, akivel egy közös gyermekük született, aki az apja nevét kapta. Franklin és White 1969-ben váltak el, miután Franklin megelégelte férje bántalmazásait. Az ifjabb Ted White gyakran kísérte gitáron az énekesnőt, míg bele nem kezdett saját zenei karrierjébe Teddy Richards néven.

Objektum doboz

Legfiatalabb gyermekének neve mozaikszó

Legfiatalabb gyermekét Kecalfnak hívják, ez a különös név pedig az édesanyja és édesapja nevéből alkotott mozaikszó: Ken E. Cunningham (Franklin roadja) és Aretha Louise Franklin neveinek kezdőbetűi szerepelnek benne.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.