Egyéb kategória

Egy magyar lány esete a pophercegnővel – 3 ok, amiért menthetetlenül imádom Britney Spearst

Először is, isten éltesse a legnagyszerűbb ELŐADÓMŰVÉSZT! Britney Spears ma, december 2-án lett 35 éves. Ha rendszeresen olvassátok a VOUS-t, már nyilván rájöttetek, hogy a kedvenc énekesnőm Britney. Minden mozdulatát, minden hírt követek róla, majdnem minden albuma rajta van a telefonomon, akárhová megyek, Britneyt hallgatok. Volt, hogy tinilányok kinevettek a villamoson, mert a fülesen át hallották a Baby One More Time-ot. Nekik küldöm ezt a cikket, és azoknak, akik nem értik, miért lehet rajongani Britney Jean Spearsért.

vous - 2016.12.02.
Egy magyar lány esete a pophercegnővel  – 3 ok, amiért menthetetlenül imádom Britney Spearst

Brit és én

Legelső „találkozásom” Britneyvel még kisiskolás koromban történt. Bizonyára azt gondoljátok, hogy első látásra rajongás volt. Nem volt az.

Az iskolám minden évben szervezett egy bemutatót, ahol a diákok megmutathatták, miben tehetségesek. Páran úgy gondoltuk, tudja meg ország-világ, mi táncolunk a legjobban. Nyilván így volt. Akkoriban a legnagyobb sláger az újonc és pofátlanul fiatal, mindössze 16 éves Britney Spears Baby One More Time című dala volt, ezt választottuk, erre táncoltuk.

Igazából akkor nem is tudatosult bennem, hogy ő Britney Spears, nem is érdekelt.

Menő szám volt, amit egy szőke csaj énekelt, és mi csináltunk rá egy baromi jó koreót. A bemutató lement, észveszejtő táncot nyomtunk, ez a szőke csaj meg még mindig nem hagyott mély nyomot bennem. De ez egy rajongói cikk, szóval jön az áttörés. Két évvel később, egy unalmas vasárnapon nézem az MTV-t.

„Anyám! Ez az a csaj! Nem, ez nem ő! De, ez ő!”

Ő volt! Britney Spears Oops!… I Did It Again című számához készült klip ment a tévében. Nem tudom nektek leírni, hogy miért, de totálisan beszippantott. Imádtam a tingli-tangliságát, imádtam a piros rucit és azt, hogy annyira gyönyörű volt a klipben. Tudtam, így akarok kinézni, ha felnövök. Aztán az álomból hirtelen felébredtem, vége lett a klipnek. Akkoriban még nem volt természetes, hogy megnézem a YouTube-on és végtelenített verzióra állítom.

Forrás:
Vous, Facebook / Britney Spears

Miután kikönyörögtem anyukámtól egy vadiúj, üres videokazettát, minden szabadidőmet azzal töltöttem, hogy ültem a tévé előtt, kezemben a távirányítóval, ujjam görcsösen a REC gombon tartva és vártam. Vártam, hogy leadják a klipet, és hogy felvehessem. Nem tudom, meddig zombultam a tévé előtt, de amikor sikerült, abban a pillanatban elkezdődött.

Poszterek, képek, dalszövegek, tinimagazinok Britneyről szóló cikkei, tolltartó, csengőhang. Minden rajongói eszközöm megvolt.

Amit sosem tudtok megbocsájtani magamnak, hogy egyik budapesti Britney-koncerten sem voltam. Eddig kétszer járt nálunk, és azóta is azt várom, hogy mikor jön újra, mert akkor én bizony ott leszek. Nagyon ott leszek! De addig is itt vagyok, és leírhatatlanul boldog vagyok, hogy Brit születésnapján róla írhatok nektek.

Szex és szelfi ide vagy oda, most megvédem a rajongókat!

Szex és szelfi ide vagy oda, most megvédem a rajongókat!

Aszondja a Kormos Anett, hogy ő nem érti a rajongást, mint olyat: mi a fenéért ballag be fél tucat lány egy zenekari öltözőbe, mit képzelnek ezek… talán, hogy az öltözői szopásból házasság lesz? És bár a WMN szerzője a lányok éretlensége mellett a rajongókat leitató, aztán ájultan magára hagyó (és a kettő között ki tudja, mi egyebet csináló) férfiak felelősségét is emlegeti, azért most eljött az ideje annak, hogy megvédjem egy kicsit a fanokat, ha lányok, ha fiúk.

Korábbi cikkünk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

Miért vagyok hatalmas Britney-rajongó?

1. Mert csak!

A valakiért rajongást elég nehéz megmagyarázni. Ha azt mondom, imádom Britney Spearst, ti azt kérdezitek: oké, és akkor mi van? Ti imádjátok a csokis palacsintát, mégsem írtok róla egy teljes cikket. (Amúgy írhatnátok is – Eszter, a főszerk.)

Éreztétek már, hogy amikor nézitek a kedvenc bárkiteket, egyfajta megmagyarázhatatlan büszkeség fog el benneteket, és olyan menőnek gondoljátok, hogy kifolyik a könnyetek? Na, én ezt érzem, akárhányszor csak megnézem a Womanizer című klipet, vagy a Toxicot, vagy az Oops!… I Did It Againt, és a zseniális új dalát, a Slumper Partyt.

Az én szótáramban a rajongás = büszkeség és könny.

2. Imádom a hangját!

Gondolom, ezt olvasva mennyire kikerekedett a szemetek. Nem vagyok elvakult rajongó, tisztában vagyok vele, hogy nem Britney a legjobb énekesnő a világon. De számomra ő a legjobb előadó a világon. Kifejezetten kedvelem a még mindig kislányos (túlzásba vitt autotune) hangját. (Bár Britney a Carpool Karaoke-ban azért meg-megmutatta, hogy van ott még hang.)

Tudom, hogy sosem fog úgy énekelni, mint „az ősi ellenség” Christina Aguilera, de Xtina sem fog soha olyan show-t csinálni, mint Brit. Szinte az összes Britney-klipnek van egy jellegzetes koreográfiája, ami aztán az emberek, legalábbis a rajongók, emlékezetébe ég. Na, meg ott vannak a tipikus britneys mozdulatok, rezzenések, amiket csak a rajongók ismernek.

3. Ő a legnagyobb visszatérő – számomra

Britney 2007-ben ért a lejtő aljára. Leborotválta a haját, nyílt titokként kezelték, hogy drog- és alkoholfüggő volt. Rossz házasság, a gyerekei felügyeleti jogát elvették tőle és még sorolhatnám. Még ugyanebben az évben megpróbálkozott a visszatéréssel, de a Video Music Awardson – nincs mit szépíteni – nagyon csúnyán beégett, amikor a Gimme More című számot próbálta előadni. Botladozott, rosszul tátogott, és fizikailag sem volt a topon.

Objektum doboz

2008-ban Brit felállt és szépen lassan elkezdett visszakapaszkodni a csúcsra. Nem volt egyszerű. Az abban az évben megjelent Circus című albuma nem hozta meg a várt áttörést. Félénk volt, a fellépések alatt alig táncolt, inkább csak lötyögött. Volt is Britney, meg nem is.

2016 viszont abszolút az ő éve és ezzel együtt az enyém is, úgy érzem, idén tényleg VISSZATÉRT,

visszakaptam a „bőrrucis szőke csajt”. Bombatest, ütős előadások Las Vegasban, zseniális klipek. Sehol nem látom a 2007-es Britneyt és ennek elmondhatatlanul örülök.

Bizonyítékul nézzétek meg a 2016-os Billboard fellépését!

Objektum doboz

Ne felejtsétek azt sem, hogy Britney Grammy-díjas énekesnő, híresen kedves a rajongóival, olykor brutálisan gagyi fotókat oszt meg az Instagramján, és eddig ő a valaha legjobban fizetett X-Faktor-mentor. Pletykák szerint pedig jelenleg új klipjének szexi főszereplőjével, Sam Asghari perzsa modellel randizgat.

Ő Britney Spears, ő az én kedvenc énekesnőm!

600

Mindent Britneyről

Ha ti is olyan nagy Britney-rajongók vagytok, mint én, akkor pont jó helyen jártok. A VOUS-n rendszeresen írok róla, csak kattintsatok a Britney-címkére a legfrissebb hírekért!

Ajánlott cikkek