Egyéb kategória

5 dolog, amit nem csak vegánoknak érdemes minden nap fogyasztaniuk

Rengeteg egészséges alapanyag közül választhat az, aki szeretne tudatosabban étkezni, de vannak olyan, a szervezet számára fontos pillérek, amiket mindig érdemes szem előtt tartani, és valamilyen formában minden nap beilleszteni az étrendbe. Nem 5 konkrét alapanyagról lesz szó, hanem 5 csoportról, amit érdemes beépíteni a napi rutinba mindenkinek, de főleg a csak növényi ételt fogyasztóknak különösen ajánlott, de mivel egészséges és könnyen beszerezhető dolgokról van szó, így mindenkinek érdemes odafigyelnie arra, hogy ezeket naponta fogyasszuk.

vous - 2018.08.14.
5 dolog, amit nem csak vegánoknak érdemes minden nap fogyasztaniuk

Ómega-3 zsírsav

Ez az értékes zsírsav leginkább a zsírosabb tengeri halakban található meg, de növényi formában is könnyedén megadhatjuk a szervezetünknek

  • őrölt lenmag
  • diófélék
  • chiamag

fogyasztásával. Bármelyiket tehetjük a reggeli turmixba, müzlibe, zabkásába, de akár salátára is szórhatjuk. A lenmagnál fontos, hogy darált legyen, mert az egész lenmag ugyan jó az emésztésre, de a héjon át nem ugyanúgy hasznosul a belsejében lévő Ómega-3 zsírsav. Ha egész lenmagot vásárolunk, kávédarálóval otthon is könnyedén megőrölhetjük, olcsó, egyszerű és nagyon hatékony.

Probiotikumok

A probiotikumok remek segítői a bélflórának és az immunrendszernek, legegyszerűbben joghurtfélékből juthat hozzá a szervezet, de tökéletes forrás a

  • savanyú káposzta
  • kovászos uborka
  • kimchi, a keleti erjesztett káposztasaláta
  • de a növényi joghurtok is bővelkednek benne

A kombucha is ide sorolható, ami isteni finom frissítő ital, ha valakinek van türelme a nevelgetéséhez, gondozásához és az egészséges házi ital készítéséhez.

Nézzétek meg mi a többi!

5-egeszseges-alapanyag-vegan-omega-3-chiamag

5-egeszseges-alapanyag-vegan-omega-3-chiamag
Forrás:
Cookta
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.