Egyéb kategória

Gondoltátok volna? A mobilotok is felelős a bőrproblémákért

A bőrötöknek alkalmazkodnia kell az új környezeti hatásokhoz, a hőmérséklethez, különböző stresszorokhoz. A bőrötök öngyógyító, de jelzi, ha extra támogatásra van szüksége, csak meg kell találnotok az egyensúlyt. A mobilozással töltött időt sem szabad túlzásba vinni, mert számos bőrproblémát okozhat.

vous - 2018.08.12.
Gondoltátok volna? A mobilotok is felelős a bőrproblémákért

Gondoltátok volna, hogy a mobilotok is felelős a bőrproblémákért? A netezés, chatelés, emailezés, netes játékok és egyéb applikációk használata által legalább 5 órát lógtok a telefonotokon naponta, ha nem többet. Azt már bebizonyították, hogy a mobilozás általános egészségügyi kockázatokkal jár, és ma már a bőrápolással foglalkozó iparágak is felismerték, milyen károkat okoz bőrötökön, ha naponta használjátok a mobilotokat – írja a Mind Bodygreen.

Ezek a legfőbb módjai annak, hogyan okoz bőrelváltozást a mobilozás, és íme néhány javaslat, hogyan orvosold a problémát. 

Felborul a biológiai órátok

A blue light blokkolók által megelőzhető, hogy telefonotok kijelzőjének „kékfény” kibocsájtása káros hatással legyen rátok éjjel-nappal.

Baktériumok

Tudtátok, hogy a baktériumok nap mint nap ellepik a mobilotokat. Számtalan fertőzést kaphattok el ezáltal, de ha naponta tisztítjátok leggyakrabban használt eszközötöket, mindez megelőzhető.

Megzavar abban, hogy gondoskodjatok magatokról

A bőrötöknek fontos az ápolás, kényeztetés, ha ezt az időt is a mobilotokkal töltitek, nem tudtok elég figyelmet fordítani magatokra. Ébredés után ne nyúljatok egyből a telefonotok után, az egészséghez napközben és este is fontos az énidő, amikor tegyétek félre a mobilokat.

SMS-nyak

A modern kor gerincbetegsége. Elkerülhetitek, ha nem bújjátok a telefonotokat reggeltől estig, de ha mégis, javíthattok rajta jógával, különböző erősítő gyakorlatokkal.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.