Egyéb kategória

Mi lett volna, ha? – avagy kedvenc filmjeink alternatív befejezéssel

Néha a dolgok nem úgy alakulnak, mint azt várnánk: nagy, örök és főleg agyonrágott igazság, mely az élet minden területére igaz, kivéve olykor a hollywoodi filmekre. Ott legtöbbször a néző, a nézői elvárások döntenek, nem pedig a művészi érték vagy a rendező koncepciója. De vajon ezek a filmek jobbak lettek így, mint ha az eredeti változatban készültek volna el?

vous - 2018.08.09.
Mi lett volna, ha? – avagy kedvenc filmjeink alternatív befejezéssel

Mielőtt késznek nyilvánítanak egy filmet, pláne egy új sorozatot, általában levetítik a tesztközönségnek, s ha nekik nem tetszik, akkor átírják, egyes jeleneteit újraforgatják, vagy megváltoztatnak benne bizonyos dolgokat. De olyan is előfordulhat, hogy egy kreatívnak a stábból eszébe jut egy jobb jelenet, váratlan fordulat vagy egy izgalmasabb befejezés, s ilyenkor a producerek hajlamosak eltérni az eredeti forgatókönyvtől.

Micsoda nő!

Ki ne imádná ezt a modern kori Hamupipőke-mesét, melyben minden megtörténhet, még az is, hogy egy dúsgazdag üzletember beleszeret egy Los Angeles-i prostituáltba. Nos, az eredeti forgatókönyv nem egy csodálatos lánykéréssel végződik, hanem azzal, hogy miután Vivian felmarkolta a háromezer dollárt, amit hatnapi szolgálataiért kapott, visszatér az utcára strichelni. Sőt, az eredeti változatban a lány is drogfüggő volt, nem csak a lakótársa, s miután kibírt hat napot kokain nélkül, a hetedik napon, amikor elválnak egymástól, belövi magát. Hát, ha az eredeti tervek valósulnak meg, biztos nem lett volna ekkora kasszasiker ebből a filmből, ám az biztos, hogy a történet közelebb állt volna a valósághoz.

Objektum doboz

Nézzétek meg a többi alternatív befejezést is!

Ajánlott cikkek