Egyéb kategória

Szomorú leckék, amiket filmekből tanultunk meg a hűtlenségről

A legtöbben csak nézik a filmeket, de nem okulnak belőlük. Nyilván nem mindegyiknek van tanulsága, ám azokból, amelyek a hűtlenségről szólnak, kifejezetten sokat okulhatunk. El is hoztam nektek azokat a filmeket, amikből a legtöbbet tanulhattok – legalábbis ami a megcsalást illeti.
vous - 2016.05.21.
Szomorú leckék, amiket filmekből tanultunk meg a hűtlenségről

A legtöbb film általában túlzó, és nehéz egy olyat is találni, ami megpróbálja a valóságot tükrözni. Hiszen ha belegondoltok, senki sem rohan végig az Andrássyn lassított felvételben. Sőt az is elég ritka, amikor a közértben mindketten pont ugyanazért a túró rudiért nyúltok egy daliás herceggel. De valahogy a megcsalást a legtöbb rendező jól adja át, nemhiába tanulhatunk belőlük. El is hoztam nektek a Popsugar oldaláról azokat a filmeket, melyek tanulságos leckét adhatnak a hűtlenségről.

1. Apró titok

Lecke: Amikor elégedetlenek vagytok a kapcsolatotokkal, a megcsalás csak egyfajta küzdési mechanizmus ellene

Brad (Patrick Wilson) és Kate (Kate Winslet) úgy érzik, házasságuk külön-külön nem valami jó, konkrétan csak a gyerekek tartják össze őket. A magányos szülők a játszótéren találkoztak, és folyton arról fantáziálnak, milyen lenne a közös jövőjük. Ellenben pontosan tudják, hogy titkos viszonyuk egyszer ki fog derülni.

2. A csajok bosszúja

Lecke: Óvakodjatok a folytonos megcsalóktól!

Valószínűleg igaz a mondás, hogy aki egyszer megcsalt, az másodjára is megteszi. Vicces és egyben tanulságos filmről beszélünk, melyben Carly (Cameron Diaz), Amber (Kate Upton) és Kate (Leslie Mann) bosszút áll a hűtlen pasin.

3. Se barátság, se szerelem

Forrás:
giphy

Lecke: Egy kapcsolat sokszor magában hordozza a hazugság és tagadás esélyét

Lehangoló drámáról van szó, kérem szépen. Jack (Mark Ruffalo) és Edith (Naomi Watts) egymással csalták meg házastársukat, és egy hazugságháló közepén találják magukat. Az érzések annyira összegabalyodnak, hogy végül rákényszerülnek, hogy szembenézzenek a valósággal.

4. A hűtlen

Lecke: A házastársatok tudni fogja, ha félreléptetek

Nem hibáztathatjuk Connie-t (Diane Lane), aki megcsalja a férjét Paullal (Olivier Martinez). Persze a férj ( Richard Gere) észreveszi, hogy felesége furcsán viselkedik, követteti őt, és a dolgok egyre csak rosszabbak lesznek. Ez pedig egy fontos leckéhez vezet: ne becsüljétek alá a megcsalt kedveseteket.

Forrás:
www.giphy.com

5. Carol

Lecke: A legváratlanabb módon fog az életetek egyenesbe jönni

Az Oscar-díjra jelölt, sőt a cannes-i filmfesztiválon is díjazott film a szerelem egyik legfélelmetesebb pontját ragadja meg. Amikor nem vagyunk biztosak abban, hogy mások iránt érzett szerelmünk viszonzott-e. Miután kiderül, hogy Carol (Cate Blanchett) és Therese (Rooney Mara) kapcsolata kicsit többet rejt, mint elsőre gondolnánk, Carol úgy dönt, hogy elhagyja a férjét. Férje később viszont azzal érvel Carol ellen, hogy egynemű kapcsolata miatt alkalmatlanná válik az anyaságra.

Nézzétek meg ti is ezeket a filmeket, és kezeljétek profin a hűtlenséget!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.