Egyéb kategória

Egy nagymama tökéletes tanácsa arra az esetre, ha megcsalnak

Vannak helyzetek az életben, amikor úgy érezzük, nincs tovább, csupán a magzatpóz és a sírás. Például mikor megcsalnak, vagy kirúgnak a munkahelyünkről.

vous - 2022.02.12.
Egy nagymama tökéletes tanácsa arra az esetre, ha megcsalnak

Valószínűleg ti is éreztétek már így magatokat, ezért jöjjön egy egyszerű történet, ami segíteni fog abban, hogy az élet csapásait könnyebben átvészeljétek és kezelni tudjátok. A kihívások, csalódások mind azért vannak, hogy tanuljunk belőlük és hasznosítani tudjuk ahhoz, hogy jobb emberré váljunk.

Egy fiatal lány történetét olvashatjátok, aki a könnyeivel küszködve meglátogatta a nagymamáját és elmesélte neki, kiderült, hogy a férje megcsalta.

Mama, feladom. Nem vagyok elég erős ahhoz, hogy tovább harcoljak. Minden rosszra fordul és ha végre sikerül egy problémát megoldanom, jön egy másik, ami tízszer rosszabb. Esküszöm, feladom.

Ekkor a nagymama ránézett, letörölte a könnyeit az arcáról, majd bevitte a konyhába. Három tálba vizet töltött, majd felrakta a tűzhelyre. Amikor elkezdtek forrni, mindegyikbe mást rakott. Az elsőbe sárgarépát, a másodikba tojást, a harmadikba pedig kávébabot tett. Nem szólt semmit egyikőjük sem, csak nézték, mi történik.

mama

A kihívások, csalódások mind azért vannak, hogy tanuljunk belőlük és hasznosítani tudjuk ahhoz, hogy jobb emberré váljunk.
Forrás:
Pexels.com

Húsz perc múlva a nagymama elzárta a gázt mindegyik edény alatt, majd egyenként kivette tányérra, ami megfőtt bennük.

– Mondd el, mit látsz – mondta az idős asszony.

– Répát, tojást és kávét.

– Fogd meg a répát, törd össze a tojást, majd igyál egy korty kávét.

A lány megcsinálta, amit a mamája kért tőle, majd megkérdezte, mit akart ezzel mondani neki. „Látod, édesem, mindegyiket ugyanaz a csapás érte, mégis teljesen máshogy reagáltak. A répa erős, kemény és könyörtelen. Azonban miután a forró vízből kivettük lágy és gyenge lett.

A tojás először törékeny volt, hiszen csak egy vékony héj védi. A forró víz hatására viszont a belseje megkeményedett. A kávé viszont teljesen máshogy reagált. Ahelyett, hogy megváltozott volna, ő változtatta meg a vizet.

Te melyik vagy?" – kérdezte a nagymama. Amikor csapás ért, hogyan reagáltál? Egy répa vagy, aki erősnek tűnik, de a fájdalom hatására meggyengül és elveszíti az erejét, vagy a tojás, ami alkalmazkodik, de idővel megváltozik, és megkeményedik belülről?

A szellemiség bennünk egy folyadék, éppúgy, mint ezekben. Ha valami rossz történik, mint a halál, a szakítás, vagy a munkahely elvesztése, attól edzettebbek és rugalmatlanabbak leszünk. Kívülről ugyanúgy nézünk ki, de belül megkeseredünk és megkeményedünk.

Olyan vagy, mint a kávébab? Amikor a víz felforrósodik, szabaddá teszi a kávét. Mindent eláraszt a csodálatos illat, és a víz íze is teljesen megváltozik. Kávé lesz belőle.

Ha te olyan vagy, mint a kávé, a legrosszabb helyzetekben ahelyett, hogy feladnád, jobb és erősebb leszel és te magad változtatod meg a körülményeket magad körül. Legyél kávé, édesem. Mindig próbálj meg a kávé lenni!"

Ebből a történetből is látszik, a legboldogabb emberek nem attól boldogak, hogy minden tökéletes körülöttük, hanem attól, hogy próbálják a legjobbat kihozni mindenből, ami az útjukba kerül. Ne hagyjátok, hogy a rossz dolgok megtörjenek titeket. Próbáljatok meg tanulni belőle, bocsássatok meg, ha tudtok. A próbálkozások segítenek, hogy erőssé váljatok.

A szomorúság emberré tesz, a boldogság pedig kedvessé.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!