Egyéb kategória

Kamratuning – ha egészségesebb étrendre vágyunk

Aki egészségesebb életmódra vágyik, netán kacsintgat a vegetáriánus vagy vegán étrend felé, annak bizony a kamrapolcának kínálatán is alakítania kell egy keveset, mégpedig azért, hogy mindig meglegyenek azok a fontos és egészséges alapok, amelyekhez nyúlhatunk, és csak friss zöldséggel, gyümölccsel kelljen kiegészíteni főzéskor.

vous - 2018.08.04.
Kamratuning – ha egészségesebb étrendre vágyunk

Magok és diófélék

Rengeteg rostot, jó zsírokat, fontos ásványi anyagokat tartalmaznak, a legtöbbjük pedig remek fehérjeforrás is. A költségesebb kesudió, mandula, mogyoró mellett tökéletes és jóval pénztárcabarátabb a tökmag, a napraforgóbél, a szezámmag, a földimogyoró, a lenmag és a szezámmag is, a chia pedig – bár drágának tűnhet –, annyira szapora és olyan kevés kell belőle, hogy érdemes rá beruházni.

A magokból érdemes egy keveset üvegbe áttölteni, a többit pedig jól lezárva a fagyasztóban tárolni, hogy magas zsírtartalmuk miatt ne avasodjanak meg, illetve esetlegesen bogarak se költözhessenek bele.

A mag- és dióféléket érdemes krém, illetve vaj formájában is tartani, a mandula- vagy mogyoróvaj, illetve a tahini (szezámkrém) mellett az összes többiből készíthető házilag is, és nagyon jól működik mindegyik szendvicskrémként, vagy akár salátaöntet részeként, mártogatósokhoz vagy sült-főtt zöldségekhez. Ezeket is érdemes mindenképpena hűtőben tartani, hogy ne avasodjanak, és tovább frissek maradjanak!

A cikk folytatásáért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek