Egyéb kategória

4 kellemetlen tünet, melyért a szénhidrátok felelősek

Az étkezésünkkel tehetünk a legtöbbet azért, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és sokáig megőrizzük az egészségünket, a fizikai és szellemi képességeinket. Érdemes tehát odafigyelnünk a jelekre, melyek azt súgják, valami nincs rendben.

vous - 2018.07.28.
4 kellemetlen tünet, melyért a szénhidrátok felelősek

Délutáni fáradtság

A finomított szénhidrátok és keményítők hirtelen energialöketet adnak a szervezetnek, de ez csak rövid ideig tart. Az energiahullám elmúltával álmosnak és talán újra éhesnek érezzük magunkat. Ha gyakran tapasztaljuk ezt a tünetet, érdemes megreformálnunk az étkezésünket mindjárt a reggelinél kezdve. A fehér péksütit magvakkal dúsított zabkására, teljes kiőrlésű zsömlére, tojásos ételre cserélhetjük.

Hangulatingadozások

A hangulatingadozásokat hormonok is okozhatják, de a szénhidrátok is felelősek lehetnek értük. A vércukor gyakori ingadozása ugyanis érzékennyé, nyűgössé teheti az embert. Ezt az ingadozást pedig a cukrok mellett azok a magas szénhidráttartalmú ételek is okozhatják, melyek nem tartalmaznak elég rostot. Ezek ugyanis gyorsan megemelik a vércukrot, aminek hatására sok inzulin szabadul fel, ami hirtelen vércukoresést eredményez, és már fel is szálltunk a cukorhullámvasútra.

Nézzétek meg a másik két tünetet is!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.