Egyéb kategória

4 kellemetlen tünet, melyért a szénhidrátok felelősek

Az étkezésünkkel tehetünk a legtöbbet azért, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és sokáig megőrizzük az egészségünket, a fizikai és szellemi képességeinket. Érdemes tehát odafigyelnünk a jelekre, melyek azt súgják, valami nincs rendben.

vous - 2018.07.28.
4 kellemetlen tünet, melyért a szénhidrátok felelősek

Délutáni fáradtság

A finomított szénhidrátok és keményítők hirtelen energialöketet adnak a szervezetnek, de ez csak rövid ideig tart. Az energiahullám elmúltával álmosnak és talán újra éhesnek érezzük magunkat. Ha gyakran tapasztaljuk ezt a tünetet, érdemes megreformálnunk az étkezésünket mindjárt a reggelinél kezdve. A fehér péksütit magvakkal dúsított zabkására, teljes kiőrlésű zsömlére, tojásos ételre cserélhetjük.

Hangulatingadozások

A hangulatingadozásokat hormonok is okozhatják, de a szénhidrátok is felelősek lehetnek értük. A vércukor gyakori ingadozása ugyanis érzékennyé, nyűgössé teheti az embert. Ezt az ingadozást pedig a cukrok mellett azok a magas szénhidráttartalmú ételek is okozhatják, melyek nem tartalmaznak elég rostot. Ezek ugyanis gyorsan megemelik a vércukrot, aminek hatására sok inzulin szabadul fel, ami hirtelen vércukoresést eredményez, és már fel is szálltunk a cukorhullámvasútra.

Nézzétek meg a másik két tünetet is!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!