Egyéb kategória

Így küldözget titkos jeleket a királynő a nyilvánosság előtt

Aki annyit van szem előtt és olyan fontos ember, mint II. Erzsébet, annak nemcsak a mozdulataira kell ügyelnie, de érdemes kifejlesztenie egy olyan titkos kódrendszert is, mellyel a személyzetnek üzenhet.

vous - 2018.07.23.
Így küldözget titkos jeleket a királynő a nyilvánosság előtt

A másik kezére teszi a táskát

Gondoltuk volna, hogy az Erzsébet királynő védjegyéül szolgáló ridikül más célokat is szolgál, mint pusztán az esztétika? Őfelsége többnyire a bal karjén hordja ezt a táskát, tehát üzenetértékű, hogyha átveszi a másik kezére.  – Ezzel azt üzeni a személyzetnek, hogy szeretné, ha valaki közbeavatkozna, hogy finoman és udvariasan véget vessen a beszélgetésnek – mondta Hugo Vickers, királyi történész a People magazinnak.

Objektum doboz

Táska az asztalon

Ha már a táskának ilyen fontos és megbecsült szerep jut, gondolhatjuk, hogy nem mindegy, hová teszi a királynő például egy vacsoránál. Az biztos, hogy nem hagyja csak úgy a széktámlán lógni, és természetesen a földre sem teszi le. Hogy elkerülje a kényelmetlenségeket, mindig hord magánál egy asztalra szerelhető akasztót, melyre az étkezés alatt felteszi a táskáját. Amikor a táskát az asztal tetejére teszi, azt üzeni, hogy 5 percen belül lezárja az étkezést.

A kiegészítők üzenete

Bár ez a rész egy kissé összeesküvéselmélet-szagú, többen is arra gyanakszanak, hogy a királynő olykor öltözékével is kifejezi véleményét.  Legutóbb például az amerikai elnök, Donald Trump látogatása kapcsán merült fel, hogy a királynő a Barack Obamától kapott brosst viselte. De nem ez az első példa a jelentésteli kiegészítőkre, a Brexit-szavazás után állítólag az uniós zászlóra emlékeztető kalapot viselt.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek