Test

Cukkinispagetti, a szuperfinom és diétás hamis tészta

A zöldségspirálozó az utóbbi évek egyik legnagyobb találmánya, diétázóknak és az egészségesebb táplálkozást követőinek, életmódváltóknak, sőt gluténérzékenyeknek is erősen ajánlott, mert új utakat nyit meg a zöldségek felhasználását illetően, ugyanis a spagettihez és vékonymetélthez hasonlatos "hamis" tésztát készíthetunk a segítségével cukkiniből, amit főve és nyersen is használhatunk.

vous - 2018.07.20.
Cukkinispagetti, a szuperfinom és diétás hamis tészta

Van jónéhány konyhai kütyü és trend, ami teljességgel felesleges, de a zöldségspirálozó nem ilyen. Roppantul hasznos kis jószág, amivel percek alatt spagettit varázsolhatunk a szuperegészséges és kalóriaszegény cukkiniből, de más zöldséggel, például sárgarépával, hosszúkásabb céklával, jégcsapretekkel is működik. Az egyszerűbb spirálozó már 1000-1500 forintért beszerezhető, úgy működik, mint egy ceruzahegyező, amin áttekerjük a zöldséget, ami pikk-pakk spagettivé alakulva jön ki a másik oldalon.

Létezik elektromos változatban is, ez persze gyorsabb és hatékonyabb, más formák is vághatóak vele, de értelemszerűen ez már magasabb árkategória.

Ha nincs ilyen kütyünk, akkor vastagabb sajtreszelőn hosszanti iránban lereszelhetjük jó hosszú mozdulatokkal a zöldséget, vagy klasszikus tökgyalut is használhatunk. Esetleg zöldséghámozóval vékony szeletekre vághatjuk a zöldséget, majd éles késsel vékony csíkokra vághatjuk, de ezek a módszerek jóval macerásabbak és veszélyesebbek is, szóval inkább válasszuk a spirálozót.

A zöldségspirálból nem csak isteni és egészséges spagetti készülhet, de a salátáinkat is feldobhatjuk a szálasra vágott ropogós zöldekkel, de akár levesbe vagy raguba téve is szuper, mert sokkal gyorsabban megfő ebben a formában, vékony csíkokra vágva.

A cukkinispagetti receptjéért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.