A fűszerkert, amellett, hogy hasznos, a lakás dísze lehet. A főzéshez legszükségesebb friss fűszernövények pedig akár a konyhaablakotokban is elférnek kis helyen.
vous - 2021.07.30.
Gondoljátok át, milyen fűszereket használtok a leggyakrabban az íncsiklandó fogásaitokhoz. Ezeket semmiképpen ne hagyjátok ki kiskertetekből, hiszen frissen, a párkányról szedve még intenzívebb és finomabb ízt adnak az ételeknek. Azért összeszedtünk néhány fűszernövényt, amit mi mindenképpen ajánlunk.
- Bazsalikom: fanyar illatú pikáns fűszernövény, mely kiválóan alkalmas az olasz ételek fűszerezésére.
- Kakukkfű: sok magyaros, nehezebb étel fűszerezésére alkalmas, de gyógyteába keverve a náthára is tökéletes megoldás.
- Majoranna: az egyik legrégibb és legismertebb hazai fűszernövény, használhatjátok a levesek, mártások ízesítésére, de akár a grillhúsoknál is.
- Rozmaring: díszítő elemként is használhatjátok a tálalásnál, de a zsírosabb húsok fűszerezésére is alkalmas.
- Tárkony: levesek, szárnyas húsok, vadhúsok, főzelékek és még a köretek ízesítésére is tökéletes fűszernövény.
- Petrezselyem: a legtöbb ételünk ízesítésére és díszítésére is alkalmas.
- Zsálya: zsírosabb húsételek ízesítésére, tésztákhoz és teákhoz is kiváló.
Ha bővíteni szeretnétek fűszerkerteteket, ne csak a konyhaablakot díszítsétek az illatos növényekkel, helyezettek ki néhány hasznos fűszernövényt az erkélyetekre is.