Egyéb kategória

Marokkói padlizsánsaláta diétásan – egyszerű és mennyei

A padlizsán az egyik legszuperebb nyári zöldség, kimondottan alakbarát, ha megfelelő módon készítjük, jellegzetes tulajdonsága ugyanis, hogy úgy szívja magába az olajat, mint egy szivacs, ha erre módot adunk neki. Ezzel a marokkói padlizsánsalátával ez nem fordulhat elő - isteni szaftos és ízletes mégis, köretként és pitára, kenyérre halmozva is tökéletes nyári fogás.

vous - 2018.07.13.
Marokkói padlizsánsaláta diétásan – egyszerű és mennyei

Aki szereti a padlizsánt, nem győzi minél változatosabban készíteni, így érdemes olyan országok konyhájában is körülnézni, ahol gyakori alapanyag. Marokkóban és Afrika északi részén például rengeteg változatban találkozhatunk vele, és a legnépszerűbb egy nagyon egyszerű saláta, a zaalouk, ami paradicsommal és fűszerekkel készül. Mint minden kedvelt fogásnak, ennek is sok változata létezik, van, aki krémesebbre, más darabosabbra készíti, paradicsomosabbra vagy inkább a padlizsán dominál benne, és persze az sem mindegy, hogy a padlizsán sütőben vagy olajban sütve kerül bele, esetleg főzve…

Forrás:
Depositphotos

Mi határozottan az előfőzött padlizsánra voksolunk ennél a receptnél, mégpedig azért, mert ha olajban sütjük, akkor köztudottan rengetegen olajat szív magában, ha pedig sütőben, akkor elég hosszadalmas, mire az egész padlizsán átsül, ezzel a főzős módszerrel viszont szuperül megpuhul, a vízben egyúttal a paradicsomokat is leforrázhatjuk, hogy a héjukat lehúzzuk, a lecsöpögtetett padlizsán pedig percek alatt elkészül serpenyőben, és a fűszeres szaftot felszívja, sokkal könnyebb, kifejezetten diétás és egészséges ebben a formában.

Annyit érdemes még megjegyezni, hogy ez a mindenmetes saláta hűtőben akár 5 napig is eltartható,

sőt egyre finomabb, ahogy jól összeérnek az ízei, ezért akár nagyobb adagot is készíthetünk, mert szószként sült hús vagy hal, párolt rizs kísérőjeként is remek, de akár pépesíthetjük is szendvicskrémnek.

A marokkói fűszeres padlizsánsaláta receptjéért kattintsatok ide >>>

Marokkó, edény

Olvassatok még többet Marokkóról!

Ajánlott cikkek