Egyéb kategória

5 + 1 gyakorlat, hogy feszes legyen a felkarotok

A fogyókúra egyik legnehezebb része, hogy formába hozzuk magunkat – szó szerint. Az edzések alkalmával igyekszünk olyan gyakrolatokat végezni, amelyek a megfelelő módon formálják a testünket és az izmainkat. A lógó felkar rémálom minden nőnek, de nem kell, hogy így maradjon! Íme 5 + 1 gyakorlat, hogy feszes legyen a felkarunk!

vous - 2018.07.09.
5 + 1 gyakorlat, hogy feszes legyen a felkarotok

Akár súlyzóval, akár anélkül vágunk is bele, az nyilvánvaló, hogy nem csak a felkarunk izmait dolgoztatjuk meg az edzések alkalmával. Dolgozik az alkar, a bicepsz, a tricepsz, a váll- és a hátizomzat, no és a mellizom is. Tehát olyan gyakorlatokat érdemes végeznünk, amelyek megfelelőek a számunkra, például amelyektől „nem tűnik el a mellünk”, de feszesebbé válik, és eltűnnek például a kis hurkák is a hónaljunk környékéről.

1.

Az első gyakorlathoz álljunk kis terpeszbe, az sem baj, ha egy kicsit behajlítjuk, és nem feszítjük a térdünket. A súlyzó súlya ne legyen nagyon sok, de azért vegyük észre, hogy emelgetünk valamit. Ha két félliteres flakont használunk, figyeljünk oda, hogy a súlyuk megegyező legyen. Szóval az első gyakorlatnál emeljük a vállunkhoz a súlyokat, majd toljuk fel azokat a magasba a fejünk fölé. Közben ügyeljünk arra, hogy a hátunk egyenes maradjon, a vállunk és könyökünk pedig ne jöjjön előre, maradjanak azok is feszesek. Ismételjük legalább tízszer, de ha bírjuk a tizenötöt, az még jobb!

Nézzétek meg a gyakorlatokat képekkel ITT!

Ajánlott cikkek