Egyéb kategória

3 borotválási hiba, melyet a legtöbben elkövetnek

Talán azt gondoljátok, hogy a rutinnal és az évekkel a tökéletes szőrtelenítési stratégia is együtt jár. Azonban ezen a téren is mindig van mit tanulni. Lássuk, mit rontanak el a legtöbben borotváláskor.

vous - 2018.07.05.
3 borotválási hiba, melyet a legtöbben elkövetnek

Azt hihetnénk, a borotválásnál nincs egyszerűbb szőrtelenítési műfaj. A szakértők azonban számos olyan pontra hívják fel a figyelmet, ahol tévedhetünk. Ezek a tévedések pedig nemcsak a tökéletes eredménytől fosztanak meg, de bőrproblémákat és gyulladásokat is okozhatnak. Nézzétek meg, mit érdemes szem előtt tartani.

Túl kevés vagy túl sok a penge

Nagy lehet a kísértés, hogy az ember egyszerűen a legolcsóbb pengét vásárolja meg. Azonban nem biztos, hogy így az eredmény is olyan lesz, amilyet látni szeretne. Ráadásul az sem mindegy, hogy hány pengéje van a borotvának: az egy pengéjű borotvák nem tudják a bőrhöz elég közel levágni a szőrszálakat, ezért rosszabb esetben a borotválkozás után nem lesz sima a láb, jobb esetben csak nagyon hamar újranő a szőr. A háromnál több pengével rendelkező borotvák viszont túl rövidre nyírják a szálakat, így azok könnyen benőhetnek. Az ideális tehát a két-három pengével rendelkező borotva.

Két penge jobb, mint négy

Két penge jobb, mint négy
Forrás:
pixabay.com/kropekk_pl

Fürdés közben borotválni

Talán jó ötletnek tűnik, hogy a fürdéssel együtt letudjátok a borotválást is, mert ilyenkor puhábbak a szőrszálak, ám a melegvíz hatására felpuffad a bőr, így nem tudtok a tövekhez olyan közel férkőzni, mint amennyire szeretnétek. Így a jól megérdemelt, selymesen sima bőr helyett így inkább kellemetlen borostával szembesülhettek. Sokkal érdemesebb a zuhany alatt végezni ezt a műveletet, mert így könnyedén lemoshatjátok a lábat, kellőképp felpuhul a felület, de nem duzzad meg túlságosan a bőr.

Elmarad a lábtisztítás

Ha úgyis használtok borotvakrémet, talán felesleges lépésnek tűnik, hogy előtte még beszappanozzátok a lábatok, azonban ez a művelet nem elhagyható. Bármilyen kencét is hívtok segítségül a borotváláshoz, a láb alapos tisztítása nem maradhat el, a bőrön ugyanis számtalan kórokozó tanyázhat, melyek gyulladást okozhatnak. Jobb tehát, ha ezek a bacik nem garázdálkodnak szabadon.

Ajánlott cikkek