Egyéb kategória

Mit jelent egyszerűen élni és miért jó a minimalizmus?

Egyensúly. Béke. Harmónia. Olyan fogalmak, amelyekre ebben az álladó rohanó világban nem véletlenül vágyunk. Horváth Panni, az Életfűszerező blog szerzője nem véletlenül blogol a minimaluzmusról. A következő posztban összegyűjtötte, miért is hasznos ez az utóbbi időben egyre divatosabb életmód.

vous - 2018.07.02.
Mit jelent egyszerűen élni és miért jó a minimalizmus?

Egyre divatosabb kifejezés manapság a minimalizmus, de számtalan tévhit kering róla a köztudatban. Egyesek azt hiszik, hogy aki minimalista, egy jurtában él az erdőszélen, gödörbe végzi a dolgát és kövekkel csihol tüzet. Biztos van, aki így él, de ez is csak egy lehetőség, méghozzá elég szélsőséges.

A másik, amikor csak a külsőségekre fordítanak figyelmet és a minimalizmust egyfajta divatirányzatként értelmezik.

Kétségtelen, hogy most kifejezetten divatosak a letisztult formák, az egyszínű képek és a többi, de az egyszerűség ennél jóval összetettebb és mélyebb jelentéssel bír.

Mi valójában a minimalizmus?

A minimalizmus (magyarul önkéntes egyszerűség) egy életmód és egy életszemlélet, amiben a személy csak annyit birtokol, amennyire szüksége van, se többet, se kevesebbet.

Ez a rövid és leegyszerűsített fogalma az életforma meghatározásának, ami mindenki számára érthető.

Azonban mindenkinek mást és mást jelent a minimalizmus, hiszen mindenkinek más az életstílusa, másra van szüksége és mások a céljai.

Mi a minimalizmus? Miért hasznos a minimalista életmód? Ide kattintva >>> ezt is elolvashatjátok.

minimalista

Egy giccsgyilkos lakberendezési trend: a minimalizmus

Ha utáljátok a színeket, mintákat, káoszt, a dísztárgyakat, gömbölyded formákat, otthonos tereket, kényelmes, puha ülőalkalmatosságokat, de szeretitek a bauhaust, a japán stílust, az átláthatóságot, sterilitást, és imádtok folyton elpakolni magatok után, ezt a stílust tutira nektek találták ki.

A cikket itt >>> olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek