Egyéb kategória

Se veled, se nélküled: mit tegyünk, ha nem tudunk továbblépni a kapcsolatunkban?

A kapcsolatok többsége könnyedén indul: megismerkedünk, találkozgatunk, és ha szimpatikusak vagyunk egymásnak, jól érezzük együtt magunkat, akkor akár hosszabb távon is egymás mellett maradhatunk. Máskor már az elején kiderül, hogy nem illünk össze. De mi a helyzet az úgynevezett „se veled, se nélküled” kapcsolatokkal? Mit tegyünk, ha nem tudjuk, hogyan lépjünk tovább? Maradjunk vagy menjünk? És hogyan?

vous - 2023.09.15.
Se veled, se nélküled: mit tegyünk, ha nem tudunk továbblépni a kapcsolatunkban?

„Eleinte minden nagyon jól ment Péterrel. Majd egyszer csak azt vettem észre, hogy nem érzem jól magam a kapcsolatban, hiányzott valami, amit nem tudtam megfogalmazni. Elbizonytalanodtam, hogy mit tegyek, szakítsunk-e, vagy maradjak vele. Telt-múlt az idő, és azt vettem észre, hogy a kezdetben jól működő, felhőtlen szerelmi kapcsolatunk átalakult amolyan se veled, se nélküled kapcsolattá. Kétszer szakítottunk, majd újra összejöttünk néhány héttel később. Egyszerűen nem tudtuk, mihez kezdjünk magunkkal” – mesélte Linda.

A 37 éves üzletkötő kapcsolata Péterrel 4 évvel ezelőtt kezdődött. „Még mindig együtt vagyunk. Az előbb említett mélypont körülbelül két éve volt, akkor leültünk megbeszélni a dolgainkat. Mindketten őszintén elmondtuk a másiknak, hogy mit érzünk, mi a problémánk, milyen elképzeléseink vannak a jövővel kapcsolatban. Talán a szerencse, talán a szerelem segített, esetleg mindkettő, de végül úgy döntöttünk, akkor is együtt maradunk, és sikerült. A beszélgetés után mintha minden megváltozott volna, kisimult minden” – mosolygott Linda.

Másképp alakult Klári élete, amikor rájött, hogy hasonló, se veled, se nélküled kapcsolatban van Andrással. „Együtt éltünk, de még nem árultuk a lakásomat. Valahogy úgy éreztem, nem szabad elengednem azt a lehetőséget, hogy bármikor visszaköltözhessek. Egy éve voltunk együtt, amikor először szakítottunk Bandival. ekkor úgy éreztem, beigazolódott a megérzésem és visszaköltöztem a saját kis kuckómba, de valami mégis hiányzott. Illetve valaki. Újból összejöttünk, összeköltöztünk. És ez a csiki-csuki játék ment körülbelül két évig. A barátnőim már nagyon unták, és bevallom őszintén, én is…” – emlékezett vissza a három évvel ezelőtti állapotra a 35 éves adminisztrátor.

Klári ekkor döntötte el, hogy pontot tesz a végére. „Odaálltam Bandi elé és közöltem vele, hogy ennek most vége. Ne keressen, és én sem teszem. Nagyon nehéz volt, de megcsináltam. Lezártam a kapcsolatot, és valahogy megkönnyebbültem. Néhány hónap múlva beláttam, hogy jó döntés volt, mert nyugodtabbnak, boldogabbnak éreztem magam. Lehet, hogy ha együtt maradunk, akkor is minden jóra fordul, de ezen már fölösleges gondolkozni” – magyarázta Klári.

Szakítani vagy maradni – hogyan döntsünk?

Egy ilyen „se veled, se nélküled” helyzetben nehéz eldönteni, hogy mit tegyünk. A szakértők általában azt javasolják, hogy fejezzük be végleg, mert ha egyszer vagy kétszer már szakítottunk, az azt jelezheti, hogy valami nem működik megfelelően kettőnk között. Gondoljuk végig az életünket, hogy hogyan érezzük magunkat otthon, a partnerünkkel, milyennek képzeljük a jövőt – és ezek alapján tegyük meg a szükséges lépéseket. Ne féljünk, ha ez éppen a szakítás.

  • Boldogok vagyunk, jól érezzük magunkat otthon a párunkkal?
  • Önmagunk vagyunk a nap minden percében?
  • Féltékenykedünk, gyanakodunk, nyomozunk a párunk után?
  • Félünk attól, hogy elkötelezzük magunkat a párunkkal?
  • El tudjuk képzelni, hogy boldogabbak lehetnénk a párunk nélkül?
  • A régi érzéseink rabjai vagyunk?
  • Szívesebben vagyunk egyedül, mint a párunkkal?

Ha ezekre a kérdésekre őszintén válaszolunk, könnyebben kideríthetjük, hogy mi lehet a helyes lépés.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.