Egyéb kategória

A zsenge répát ne hanyagoljuk: többet tud, mint gondolnánk!

A nyár egyik legfinomabb ajándéka a friss és zsenge, fiatal sárgarépa, amit gyakran lenézünk, pedig olcsó, ropogós és édes, magában is mennyei, de sütve-főzve is nagyon jól használható egészséges alapanyag.

vous - 2018.06.25.
A zsenge répát ne hanyagoljuk: többet tud, mint gondolnánk!

A sárgarépa méltatlanul mellőzött, jócskán alulértékelt zöldség, pedig a nyári friss és zsenge példányoknál finomabb nincs, csak magában elrágcsálva is isteni, de hasábokra vágva, egy kis fűszeres joghurttal mártogatva kerti partikon is nagy sikert arat, mindenki rákattan, pedig alapból senkinek nem jut eszébe… A másik filléres és zseniális alap mártogatókhoz a zsenge karalábé, szintén hasábokra vágva,

mindenki úgy pusztítja, mintha valami különlegesség lenne, érdemes bevetni, garantált sikert aratnak!

De a zsenge répa sütve és főzve is mennyei, ilyenkor nagyon édes és gyorsan megadja magát a hőnek, éppen roppanósra sütve vagy párolva a legtökéletesebb. Többnyire meghámozni sem szükséges, csak egy dörzsis szivaccsal alaposan lesikálni, és már kész is a felhasználáshoz. Jöjjön most néhány tipp, hogyan tehetjük tökéletessé a zsenge nyári répát.

3 mennyei és szuperegyszerű finomság receptjéért kattintsatok IDE!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.