Egyéb kategória

Divattörténettől a tetováláson át a borkóstolóig – 4+1 program a Múzeumok Éjszakájára

Idén 16. alkalommal rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját. Ilyenkor megnyílnak a múzeumok kapui, ezernél több programmal várják a kultúrára szomjazó érdeklődőket. Összegyűjtöttünk nektek pár izgalmasnak ígérkező helyszínt, mi nem hagynánk ki a helyetekben!

vous - 2018.06.23.
Divattörténettől a tetováláson át a borkóstolóig – 4+1 program a Múzeumok Éjszakájára

Rendőrmúzeum

Mindig is érdekelt, milyen belefújni egy szondába, de nem volt még hozzá „szerencsétek”? Itt a lehetőség, hogy konyakos meggy vagy Dianás cukorka elfogyasztása után megtapasztaljátok ezt a remek élményt. Spoiler! Mi már teszteltük!

Tesztelhetitek a bűnmegelőzéssel kapcsolatos ismereteiteket, kutathatjátok saját kézírásotok titkait képzett grafológusok segítségével vagy kipróbálhatjátok, hogyan tudtok lőni, egy erre a célra kialakított speciális lézerpisztollyal. Kutyás és lovas bemutató is lesz, de ne felejtsetek el múzeumi szelfit csinálni egy korabeli rabosító székben vagy egy magasságmérő előtt állva, így teljes a program!

Objektum doboz

Kiscelli Múzeum

A divat szerelmeseinek a Kiscelli Múzeumban lévő pop up kiállítást ajánljuk, ahol megnézhetitek, hogyan változott a divat hozzáállása a nyári forrósághoz. A múzeum textilgyűjteményének különleges, 19-20. századi nyári darabjait mutatják be egy kis kiállítás keretében, a kurátori vezetés pedig a divat változását megalapozó életmód és szemlélet megváltozásáról is szól majd.

Társasjáték-bemutató, bútorraktárban való tárlatvezetés és koncertek is lesznek, unatkozni senki nem fog!

Objektum doboz

Human Rights Tattoo

Az egyik legkülönlegesebb programnak a híres Tyutyu Tattoo ad otthont. A Human Rights Tattoo egy művészeti projekt, melynek keretében az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 6773 betűje egyenként, betűről betűre kerül fel tetoválás formájában az emberi jogok elkötelezettjeinek bőrére. Így végül a 6773 résztvevő együtt alkotja majd az emberi jogok élő Nyilatkozatát. Ha nem szeretnél igazi tetoválást, de te is viselnél egy betűt, egyedi tervezésű ideiglenes tetkót is kaphatsz.

Objektum doboz

Zwack Múzeum és Látogatóközpont

Idén először a Múzeumok Éjszakáján, megnyílik a pince, ahol az Unicum érlelése történik. Megismerhetitek a gyártástechnológiát, felfedezhetitek a pincelabirintust és a legrégebbi, legnagyobb hordókat is. A látogatás végén természetesen kóstoló is jár! Borkóstoló is lesz a Bock Pincészettel, de ha zenés programot kerestek, a Halott Pénz énekesének, Járai Márknak az unplugged koncertje is jó választásnak tűnik.

Objektum doboz

Miniversum

A Miniversum a világ egyik legnagyobb, folyamatos mozgásban lévő interaktív terepasztala: 3 ország 300 négyzetméteren, 5000 minifigura, 1300 méter sínpálya, 14 település, 600 épület, 100 vonat mozgásban. A Múzeumok Éjszakája alkalmából 21 óra után, minden órában kétszer leszáll az éj és a terepasztalok egészen új arcukat mutatják meg. A varázslatos éjjeli élményről több mint 10.000 apró fényforrás gondoskodik egyszerre.

Objektum doboz

Írjátok meg kommentben, melyik programon vesztek részt!

Ajánlott cikkek