Forró napokra az egyik legjobb hűsítő desszert a panna cotta, csupa krém és lágyság, és bár klasszikusan tejszínnel készül, nyáron még frissítőbb, ha joghurt az alapja, és egy kis citrommal még üdébbé tesszük...
Elronthatatlanul egyszerű és villámgyorsan összeállítható kényeztető kis kanalazgatni való, sovány joghurttal és mézzel készül, így bátran sorolható az "okos" desszertek közé. Gyümölccsel tálalva az igazi, kellemesen krémes, a citromtól friss és üde, csinosan tálalva akár kerti partin is megállja a helyét, de magunknak is készíthetjük csak úgy nassoláshoz.
Az eredeti olasz panna cotta alapja tejszín, de ez nyugodtan kiváltható könnyű joghurttal, cukor helyett pedig mézzel – vagy akár más természetes édesítővel is – könnyíthetünk rajta, így is kellően selymes és lágy lesz a lehűtött krém, és sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz…
Joghurtos-citromos panna cotta
Hozzávalók:
80 dkg sovány joghurt
4 lap zselatin
4-5 evőkanál méz
1 citrom
1 dl víz
friss gyümölcs a tálaláshoz
Az elkészítéshez kattints a Cookta oldalára.