Egyéb kategória

Jó, de milyen is az VALÓJÁBAN, amikor az ember 15 négyzetméteren él?

Óriási divatja van az aprócska, minimalista házaknak, különösen Amerikában. Míg sokan óriáskérókat vásárolnak, és egy életen át törlesztik a részleteket, mások 15-20, vagy akár 12 négyzetméteren élnek, életvitelszerűen. De milyen is ez valójában?

vous - 2018.06.21.
Jó, de milyen is az VALÓJÁBAN, amikor az ember 15 négyzetméteren él?

Azt, hogy mik az előnyök, többnyire tudjuk: a megvalósítás bárki számára elérhető anyagilag, olcsó a fenntartás, kisebb az ökológiai lábnyom, a házak többsége mobil, így bárhova költözhet az ember, és persze a lomok sem maradnak meg sokáig.

Jenna Speasard, a Tiny House Giant Journey vloggere arról beszél friss videójában, hogy az aprócska életstílusnak azért hátrányai is bőven vannak. Jenna 15 négyzetmétere mobilházban él, és bevallja: igazi akrobatikus mutatvány minden nap beágyazni, pillanatok alatt koszos lesz a ház (igaz, csupán 20 percig tart kitakarítani, ez is igaz), kénytelen kapszulagardróbban gondolkozni, és a pasija először nem értette, miért is kéne ülve pisilnie.

Objektum doboz

A vlogger azt is elmeséli, hogy az erős szagok – pláne fokhagymapucoláskor – gyilkosak, a kutyája néha megázik, és előfordul, hogy vendége túl sok parfümöt visel. Néhány embert persze le tud ültetni, de nála aztán biztos nem lesznek hajnalba nyúló társasjáték-partyk, az fix.

Végül azzal zárja gondolatait, hogy a legnagyobb hátrány persze az, hogy nem lehet csak bővíteni a mikroházikót, hiszen adott méretet és súlyt bír el mind a váz, mind a vontaó, amin a házikó áll.

Nem csoda, hogy a többség csak átmeneti ideig él ilyen kis lábon, amíg el nem dönti, hogyan folytassa életét…

felkiáltójel VOUS

Pirinyó lakásból penthouse – Boldogság 10, 20, 30 négyzetméteren

A koleszban hárman laktunk tíz négyzetméteren. Később egy tíz négyzetméteres szobám volt az albérletben. Megint később 55 négyzetméteres lakást béreltünk ketten. A legnagyobb lakás, amit egyedül fenntartottam, 65 négyzetméteres volt. Most az a terv, hogy egy harmincpár négyzetméteres lakásból varázsolunk családi fészket. Inspirációból nincs hiány: a minilakások egyre népszerűbbek, elképesztő megoldásokról kerülnek fel videók a netre. De miért is mennek annyira a parányi otthonok?

Címkék: #ház #tiny house
Ajánlott cikkek