Világ

5 mondat, amelyet 2018-ban már nem akarunk hallatni a foci-vb kapcsán

A héten kezdetét vette a 2018-as labdarúgó-világbajnokság, amit már rengetegen vártak, de akadnak olyanok is, akiket a hideg kiráz a gondolattól, hogy egy hónapig a csapból is a foci fog folyni. Egy ilyen esemény kapcsán gyakran még azok is szexista általánosításokat puffogtatnak, akik amúgy nem hajlamosak ilyesmire. Nézzük, mik azok a mondatok, amelyeket 2018-ban már ciki leírni vagy kimondani!

vous - 2018.06.16.
5 mondat, amelyet 2018-ban már nem akarunk hallatni a foci-vb kapcsán

Az internet bugyraiból válogattam magvas gondolatokat, idézeteket a foci-vb kapcsán. Valahol elkeserítő, valahol megmosolyogtató, de tény, hogy ezek a mondatok a mai napig elhangzanak, leíródnak.

A sportrajongó akkor érzi magát teljesen jól, ha a kedvese azon túl, hogy békén hagyja, még támogatja is. Kajával, piával, csenddel.

Igen, természetesen, persze… A nők helye a konyhában van, hol máshol? A férfiakat pedig támogatni kell, mert szegények képtelenek magukat ellátni, még a falatot is meg kell rágnunk helyettük a meccs alatt! Könyörgöm…

Objektum doboz

A sok éjszakázás, a végeredménnyel és várakozással teli izgalom miatt kevesebb lesz a szex

Ja, a pasik egy hónapig reggeltől estig, estétől reggelig bambán bámulják a tévét, néha lemennek a barátaikkal egy kocsmába, de ott is nyilván csak a meccset nézik. Ez annyira lefárasztja őket, hogy már a szexhez sem lesz erejük és kedvük. Meg amúgy is, a pasik sporteseményekhez igazítják a szexuális életüket. Aha, oké…

Objektum doboz

A nők a szexi focisták miatt nézik a meccset

Európa bajnokság vagy világbajnokság? Miről is írhatna egy női magazin a foci kapcsán, mint a szexi, kockás hasú sportolókról? Ez semmivel sem jobb, mint egy úszóversenyen arról beszélni, milyen melle vagy feneke van az úszónőknek…

Objektum doboz

A nőknek csak ostoba példákkal lehet elmagyarázni, mi a les

Két évvel ezelőtt, a foci-eb kapcsán újra nagyot ment az interneten az ezeréves poén, amiben a vásárláshoz hasonlítják a lest, hátha így még a nők is megértik ezt a rettentően bonyolult szabályt. Köszönjük, de nem kell minket teljesen hülyének nézni, csak azért, mert fociról van szó.

Objektum doboz

A foci-vb az ÖSSZES férfit érdekli

Egytől egyig. Amelyik pasit nem hozza lázba a focimeccs, vagy meleg vagy valami komoly baj van vele. A focimeccsnél férfiasabb tevékenységet elképzelni sem lehetne, ugye? Egy valamirevaló való pasinak ebben az egy hónapban a foci az első, utána jöhet minden más. Az ilyen és ehhez hasonló általánosítások ugyanúgy bántóak lehetnek a férfiak számára, mint a fenti mondatok a nők számára.

Objektum doboz

Ti kaptatok már olyan szexista megjegyzést, amellyel kiegészítenétek a listát?

Ajánlott cikkek