Világ

A nők csak agyatlan vásárlógépek, és a focihoz nem is érthetnek?!

„Les: Te vagy a támadó (vásárló), és zárás előtt be szeretnél menni a ruhaboltba, de az eladók ezt nem szeretnék (ők a védők).  Ők már a bolt ajtajában állnak, ruhát csak akkor vehetsz (a gól berúgása), ha van nálad pénztárca (labda).  Miután átjutottál a védők falán (eladók), odakiabálsz a barátnődnek, hogy dobja utánad a pénztárcádat. Ilyenkor vagy lesen” – így szól a legalább tizenöt éves poén, ami minden vb és Eb idején hódító körútjára indul a nagyvilágban, a legfrissebb reinkarnációjáért ezúttal Tóth Gabi felel.

vous - 2016.06.21.
A nők csak agyatlan vásárlógépek, és a focihoz nem is érthetnek?!

Először nézzük is a szóban forgó posztot:

Objektum doboz

És hát van még ott, ahonnan ez jön. Vicces vagy inkább gáz, hogy folyton azon röhögünk, a csajok agyatlan vásárlógépek, és a sport legegyszerűbb szabályait is képtelenek megérteni? Sőt, úgy egyáltalán: a pasik kromoszómájában kódolták, hogy focifanatikusok, a lányok meg legfeljebb a feszes férfifenekek miatt ülnek a lelátóra vagy a tévé elé? Nem döntjük el helyettetek, hogy derüljünk-e vagy sírjunk a poénon, ehelyett inkább vizsgáljunk meg néhány egyszerű tényt a témában.

Ahol a focinak nincs hagyománya, a szurkolók ivararánya nagyjából 50-50 százalékos

Igen, igen, Dél-Koreában például, ahol hosszú ideig egyáltalán nem ismerték a focit, és csak a '60-as években vált igazán népszerűvé, a drukkerek aránya nagyjából 50 százalék férfi és 50 százalék nő. Hasonló a helyzet számos ázsiai országban is. Elképzelhető, hogy elfelejtettek nekik szólni, hogy ez egy férfias játék, és a nők legfeljebb a vásárlás analógiáján keresztül értik a pályán történő eseményeket, miközben amúgy is a játékosok popsiját vizslatják buzgón? Más kérdés, hogy ennek ellenére a dél-koreai női focicsapat még mindig lényegesen kevesebb támogatást kap, mint a férficsapat. Ez persze a fejlett Nyugaton sincs másképp.

Hé, a nő nem attól lesz nő, hogy az agyát csak shoppingolásra képes használni

Sőt, én speciel utálok vásárolni, az agyam lefárad, ha mégis muszáj, bárcsak tapsra a gardróbomban teremnének a jó cuccok. Akárhogy is, azért a nőnemű barátaim többsége elég autentikusan képes döntést hozni az élet számos területén a próbafülkén kívül is, eljátszani pedig, hogy nem értjük a körülöttünk lévő világot, hogy az okos és erős hím megmenthessen bennünket… nos, eléggé gáz.

Forrás:
istock

Ha nőnek születtél, nem vagy feltétlenül értelmi fogyatékos (de persze lehetsz, csak nem minden nő az)

De nem ám. Szívesen megkérdezném erről most két sportújságíróként dolgozó barátnőm véleményét, de esélytelen, mindketten kint vannak az Eb-n, élőben tudósítják az eseményeket. Épp szolgálatban vannak. Jaj, nehogy megkérdezze valaki, hogy férfisegítséget kapnak-e ehhez…!

Hmmm, azért a les definíciójából kimaradt egy s más, nem?

„Csak nekem hiányzik a lényeg belőle? Az eladók átengednek téged nagy nyugalommal, mert pénztárca nélkül nem tudsz vásárolni. Amikor utánad dobják, az jogosulatlan előny” – fejti ki helyettem is egy kommentelő, aki azért lesen van.

Természetesen a (heteró) srácok se mind értenek a focihoz, de…

A kedvenc kommentem azért mégiscsak Tóth Gabi megosztása után, amikor egy férfiú őszintén bevallja, hogy nem véletlenül kapott ennyi – több mint 7 ezer lájkot – a megosztás 5 óra alatt: korábban ő sem értette pontosan, mi az a les, de most végre – a shopping analógiáján keresztül – megvilágosodott az agya. Tény, hogy ahogy nem minden férfi ezermester, műszaki zseni és súlyemelőbajnok, úgy a futballhoz sem érthet mindenki, aki XY kromoszómával rendelkezik – de ne feledjük, ettől még ők sem értelmi fogyatékosok, és a vásárláson kívül más is foglalkoztathatja őket!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!