Megkezdődött a világ legnagyobb gasztroversenye, a Bocuse d’or, a magyar csapat – Pohner Ádám és segítői – már szombaton kiutaztak a helyszínre, Torinóba. Az idei meglepetés alapanyag a spagetti.
A kötelező alapanyagok a spagettin kívül: a Castelmagno nevű olasz sajt, a tyúktojás, az olasz rizottó rizs és az olasz marhabélszín. Ezeken túl bármi más helyet kaphat a tányéron, de ezek mindenképpen kellenek a sikerhez. A végeredményt – amelyet 5,5 óra alatt kell elkészíteni – egy húsztagú zsűri pontoz majd.
Ma délután, az európai döntő első napján már indul a banzáj, háromkor a kötelező zöldség alapú étel, fél négykor a húsos tál kerül tálalásra. A verseny kedden is egész nap is tart, eredmény holnap este várható.
A spagettinek egyébként örül a magyar csapat, hiszen épp valamire ilyesmire számítottak az olaszoktól. De vajon kinek nincs kedvenc spagetti alapú étele Magyarországon? Többségünk – ha nem is a nemzetközi gasztronómia elvárásainak megfelelően – bármikor könnyedén elkészít egy ilyen menüt.
Íme, ízelítőként egy recept:
Pesztós, spenótos és gombás spagetti
Hozzávalók:
150 g spenót
65 g gomba
4-5 édes paradicsom
1 ek sót
1 ek paprika
220 g pesto
50 g parmezán
250 g spagetti
Így készítsétek:
1. Tegyétek a spenótot forró edénybe, egy kis olívaolajjal és a paradicsommal.
2. Adjátok hozzá a gombát, a sóval és a borssal.
3. Most jöhet a pesztó, majd a végén a parmezán.
4. Végül az egészet keverjétek össze a spagettivel, és már kész is a pofon egyszerű tészta.
Jöhetnek a saját receptek kommentben!