Egyéb kategória

A Bocuse d’Or meglepetés alapanyaga a spagetti: íme, egy vacsoraötlet hozzá!

Megkezdődött a világ legnagyobb gasztroversenye, a Bocuse d’or, a magyar csapat – Pohner Ádám és segítői – már szombaton kiutaztak a helyszínre, Torinóba. Az idei meglepetés alapanyag a spagetti.

vous - 2018.06.11.
A Bocuse d’Or meglepetés alapanyaga a spagetti: íme, egy vacsoraötlet hozzá!

A kötelező alapanyagok a spagettin kívül: a Castelmagno nevű olasz sajt, a tyúktojás, az olasz rizottó rizs és az olasz marhabélszín. Ezeken túl bármi más helyet kaphat a tányéron, de ezek mindenképpen kellenek a sikerhez. A végeredményt – amelyet 5,5 óra alatt kell elkészíteni – egy húsztagú zsűri pontoz majd.

Ma délután, az európai döntő első napján már indul a banzáj, háromkor a kötelező zöldség alapú étel, fél négykor a húsos tál kerül tálalásra. A verseny kedden is egész nap is tart, eredmény holnap este várható.

A spagettinek egyébként örül a magyar csapat, hiszen épp valamire ilyesmire számítottak az olaszoktól. De vajon kinek nincs kedvenc spagetti alapú étele Magyarországon? Többségünk – ha nem is a nemzetközi gasztronómia elvárásainak megfelelően – bármikor könnyedén elkészít egy ilyen menüt.

Objektum doboz

Íme, ízelítőként egy recept:

Pesztós, spenótos és gombás spagetti

Hozzávalók:

150 g spenót

65 g gomba

4-5 édes paradicsom

1 ek sót

1 ek paprika

220 g pesto

50 g parmezán

250 g spagetti

Így készítsétek:

1. Tegyétek a spenótot forró edénybe, egy kis olívaolajjal és a paradicsommal.
2. Adjátok hozzá a gombát, a sóval és a borssal.  
3. Most jöhet a pesztó, majd a végén a parmezán.
4. Végül az egészet keverjétek össze a spagettivel, és már kész is a pofon egyszerű tészta.

Jöhetnek a saját receptek kommentben!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.