Egyéb kategória

Futni sem olyan egyszerű: ezek a legnagyobb hibák, amiket közben elkövethettek

Azt gondolnánk, hogy futni nagyon egyszerű: felvesszük a cipőnket, és már kész is. A szakemberek szerint ugyanis a megfelelő technika mellett az is fontos, hogy ne csak fizikailag, de mentálisan is felkészüljünk az előttünk álló edzésre. Vagyis úgy tűnik, futni sem olyan egyszerű: ezek a legnagyobb hibák, amiket közben elkövethetünk.

vous - 2018.06.05.
Futni sem olyan egyszerű: ezek a legnagyobb hibák, amiket közben elkövethettek

Amikor végre elhatározzuk magunkat, hogy márpedig mi akkor is sportolni fogunk, a futás meglehetősen kézenfekvő választásnak tűnik. Például azért, mert ingyen van, csak be kell iktatnunk a napirendünkbe, nem kell hozzá edzőtermi bérlet. És drága felszerelésekre sem kell költenünk – legalábbis az elején. Mert elég egy trikó, egy rövidnadrág és egy futócipő, és már futhatjuk is a kilométereket.

A szakemberek azonban egy kicsit más véleményen vannak. Szerintük csak azért, mert valaki leizzad futás közben, még nem jelenti azt, hogy helyesen is fut úgy, ahogyan azt biztonságosan kellene. A helytelen futás ugyanis esetleg nem váltja be a hozzá fűzött reményeinket – mi meg nem értjük, mi lehet a baj. Ezek szerint tehát futni sem olyan egyszerű: összegyűjtöttük a legnagyobb hibákat, amiket közben elkövethetünk.

A hibákért látogassatok el a Ridikül oldalára!

Forrás:
istock.com
Engel Nóra félmaraton

Nem szerettem futni, mégis megcsináltam a félmaratont!

Ha egy éve valaki azt mondja, hogy májusban nem az aktuális nyári trendekről, hanem az első félmaratonomról fogok írni, valószínűleg mosolygok magamban egy jót. És végül most is ezt teszem, sőt, szárnyalok belül, mert úgy alakult, hogy életem első 21 kilométere után pár nappal valóban egy élménybeszámolót pötyögök. A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok.

Ajánlott cikkek