Egyéb kategória

Kenyérben sült tojás – frappáns, gyors és mindig jó

A kenyérben sült tojás frappánsan egyszerű, mégis jóval több, mintha egyszerű pirítóst készítenénk tükörtojással. Reggelire magában, ebédre főzelék mellé, vacsorára egy jó salátával is tökéletes, és az alaprecept rengeteg módon variálható.
 

vous - 2018.06.03.
Kenyérben sült tojás – frappáns, gyors és mindig jó

Angolszász országokban hatalmas kedvenc a kenyérben sült tojás, rengeteg neve is van, érdekes, hogy nálunk kevéssé ismert, pedig egyszerű, mutatós, házias és laktató, igazi villámfogás, ami bármikor bevethető. Akkor a legfinomabb, ha egy kis olívaolaj és vaj keverékében sütjük, bár ez ízlés szerint személyre szabható, ahogy a kenyér fajtája is, illetve az is, mivel tálaljuk.

Arra érdemes figyelni, hogy kicsit vastagabb szeleteket vágjuk, és elég nagy kört – vagy más formát – szúrjunk ki a kenyérből, hogy legyen kellő helye a tojásnak. Kör helyett készíthetjük szív vagy virág alakú kiszúróval is – a gyerekek még jobban fogják így szeretni.

Az alaprecept nagyon jól variálható, megszórhatjuk a végefelé reszelt sajttal, süthetünk mellette a serpenyőben egy kis aprított bacont vagy sonkát, kolbászkarikát, amit a végén a tetejére szórunk, vagy kínálhatjuk pestóval, csiliszósszal, megszórhatjuk finomra vágott snidlinggel, de tulajdonképpen bármilyen szósz jól illik hozzá, amit szeretünk és kéznél van.

A receptett ITT találjátok. 

Kenyérben sült tojás

Forrás:
Cookta
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.