Egyéb kategória

Csak a csíkos! Imádnivaló nyári ruhák magyar márkáktól

A magyar tervezők közül sokan készítenek olyan darabokat, amelyek évekig a ruhatárunkban tudhatunk, mert klasszikus mintájuk sosem megy ki a divatból. A mai kedvenceink a csíkos darabok. A 2018-as tavaszi-nyári kollekciókból választottunk néhányat.

vous - 2018.06.01.
Csak a csíkos! Imádnivaló nyári ruhák magyar márkáktól
Mintásat mintással? Felejtsétek el a régi szabályokat! Mojzes Nóra

Ez a minta kövérít, az összenyom… – Mintakisokos kezdőknek

Mire figyeljünk, ha virágmintás ruhába bújunk? Mikor kövérít a csíkos? Milyen szabályokat érdemes egyáltalán észben tartani a minták viselésénél? Segítünk!

Kattintsatok ide >>> a folytatásért!

Miért érdemes magyar tervezőknél is vásárolni?

Sokszor lehet azt hallani, hogy a magyar tervezők túl drágák. Hogy nincs megfelelő méret akkor, ha éppen tetszik egy adott ruha. Hogy nem lehet azonnal elvinni valamit, mert nincs készleten, várni kell rá. Ezek olyan kritikák, amelyek évek óta jelen vannak, érdemes azonban időről időre felülvizsgálni őket.

Nem minden magyar tervező drága

Mi a drága? És mihez képest? Ha valaki tudja, milyen körülmények között dolgoznak, akik a fast fashion ruhákat varrják, mennyire jellemző a gyerekmunka vagy mennyire terhelik ezek a márkák a környezetet, az valószínűleg háromszor is meggondolja, mennyit vásárol a jövőben. Nem minden magyar tervező dolgozik horror árakon. Tény, hogy nem 1000-2000 forint egy farmer vagy egy felső, de hogy is lehetne annyi? A tömeggyártás, az olcsó munkaerő, a szabályozások hiánya és az olcsó alapanyagok miatt kerül ennyibe egy ruhadarab. Itthon remélhetőleg más körülmények között dolgoznak a varrónők, tervezők. Ők is szeretnének megélni, nekik is be kell fizetniük a villanyszámlát, nekik is meg kell venniük az ebédet valamiből.

Ma már nagyon sok tervező, alkotó, egyszemélyes márka létezik, érdemes keresgélnetek.

Forrás:
Unsplash.com

Nincs elég nagy / kicsi ruha

Elképzelhető, hogy nincsen pont a méretetekben az adott darab, de a tervezők közül sokan vannak, akik szívesen levarrják a ti méretetekben, vagy rátok alakítják a konfekcióméretű ruhát. Egy kérdést megér a dolog.

Várni kell a ruhára

A legtöbb esetben nem azért vásárolunk ruhát, mert szükségünk van rá, hanem azért, mert unatkozunk / nem jön a busz / beszólt a főnökünk / rémes napunk volt / mert megérdemeljük. Ha lelassultok, képesek lesztek tudatosabban dönteni, ellenállni az impulzusvásárlásnak, megálljt parancsolni a pénzköltésnek és a felesleges ruhadarabok halmozásának.

Azzal, hogy várunk valamire, értékesebbé válik. Az értékes darabokat pedig megtanuljuk tisztelni és szeretni is.

Melyek a kedvenc csíkos darabjaink idén nyáron?

Threee Team

Objektum doboz

Non+

Objektum doboz

Objektum doboz

Eszka

Objektum doboz

Alapdarab

Objektum doboz

Objektum doboz

Süel

Objektum doboz

Objektum doboz

Feelinkita

Objektum doboz

Boriana

Objektum doboz

Objektum doboz

Divum

Objektum doboz

Sugarbird

Objektum doboz

street-style-level-minta-divat

A mix & match után új trend indult hódító útjára: a matchy-matchy

Mintásat mintással viselni? Évek óta divat, a merészebbek a trend begyűrűzése előtt is mesterien űzték, és ezután is fogják. A mix & match mellett azonban nemrég megjelent egy új irányvonal. A matchy-matchy lényege szintén a mintákban rejlik, de aki ezt követi, az azonos mintákat kombinál. Buktatói természetesen ennek az irányvonalnak is vannak.

A cikket és a tippeket ide kattintva>>> olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek