Egyéb kategória

Dobjátok fel a lány – és legénybúcsúkat különleges gasztrotippekkel

Nyakunkon az esküvőszezon, és vele a lány-és legénybúcsúk vidám időszaka is. Manapság valóságos iparág áll rendelkezésünkre az események profi lebonyolításához, de akkor se essünk kétségbe, ha „egyszeri” barátként szeretnénk egyedivé varázsolni a különleges napot. Ínyenc, de pofonegyszerű tippjeinkkel az egész társaságot levehetitek a lábáról!

vous - 2018.05.31.
Dobjátok fel a lány – és legénybúcsúkat különleges gasztrotippekkel

Az ital

Forró nyári estéken igazán jól eshet egy zamatos hozzávalókkal feldobott, hűs long drink! A lánybúcsú kevésbé whisky-rajongó résztvevőit is elkápráztathatjuk 4cl The Famous Grouse, 2 cl bozdaszörp, 1 cl citromlé és némi tonik keverékével. Az unisex frissítőt díszíthetjük egy szelet lime-mal vagy egy falat görögdinnyével is – a látványos koktéllal a tökéletes Insta-poszt is garantált!

Az étel

Bartenderi adottságaink mellett gasztronómiai tehetségünket is megcsillogtathatjuk az aranyszínű ital segítségével. A felejthetetlen baráti összejövetelek kötelező kellékei a számtalan variációban elkészíthető hamburgerek: bármilyen összeállításban is kínáljuk az örök kedvenc street foodot, a húspogácsát akár whiskys pácban is érlelhetitek. 

Egy egész kert, vagy akár csak egy apró erkély áll rendelkezésünkre a buli estéjén? Elő a grillsütővel! A közös sütögetés utánozhatatlan hangulatát csak a whisky, néhány csepp limelé, reszelt narancshéj, egy csipet rozmaring, só és barnacukor keverékében megforgatott grillezett csirkemell koronázhatja meg.

Klasszikus? Vegán? Gourmet? 3 kihagyhatatlan hamburgerrecept egy helyen! Cookta

Van élet a Mekin túl! – Három hamburgerező, amelyet érdemes kipróbálni

Tegyük a szívünkre a kezünket, és valljuk be őszintén, szeretünk enni, és szeretjük a finom, olykor kimondottan nem fogyókúrás kajákat. Nagy kedvencem a hamburger, de még véletlenül sem a népszerű gyorsétteremláncok kínálatára gondolok. Nem megyek bele, mi a különbség az igazi hamburger és ezek közt a hamburgernek jóindulattal sem nevezhető csúfságok között, inkább csak térképet adok a hamburgermennyországhoz!

A desszert

Édesszájú vendégseregünket valódi gourmet kalandban részesíthetjük pár csepp skót nedűvel megbolondított olvasztott keserűcsokoládéval, amibe epret vagy narancsgerezdeket mártunk.

Elszánt konyhatündérek a desszertek egyik királynőjével, a macaronnal is megpróbálkozhatnak: akár a krémben, akár a tésztában rejtjük el a Felföld kincsét, az elegáns ízekkel könnyen az este sztárjaivá válhatunk. Csak arra vigyázzunk, hagyjunk némi reflektorfényt a házasulandó résztvevőnek is…

Ajánlott cikkek