Egyéb kategória

„Voltak kukis muffinok” – így buliztatok ti az utolsó hajadon éjszakátokon

Ahogy mondani szokták, ahány ház, annyi szokás – ez pedig a lánybúcsúkra is igaz. Hiszen gondoljatok csak bele, nektek mi jut eszetekbe róla? Vadul bulizó csajok és chippendale fiúk? Vagy inkább egy könnyed vacsora és játékos feladatok? Mindenki máshogy ünnepel, de egy dolog közös bennük: a menyasszony akkor este bulizik utoljára hajadonként, ennek pedig meg kell adni a módját.
vous - 2016.05.13.
„Voltak kukis muffinok” – így buliztatok ti az utolsó hajadon éjszakátokon

Gondolom, előttetek is ott lebeg egy filmbeli jelenet a lánybúcsúkról, mikor az egyenruhába öltözött csajok limuzinba ülnek, pezsgőznek, majd a tetőablakon kihajolva énekelnek. És hogy hova viszi őket a limó? Hát persze, hogy egy hatalmas bárba, ahol a chippendale fiú pont a menyasszonyt szúrja ki a tömegből… De térjünk vissza a kezdetekhez: vajon honnan jött az ötlet?

Honnan ered a lánybúcsú?

A lánybúcsú a legénybúcsúból ered, az pedig az ókori Görögországból, Spártából. Eredetileg ez az esemény arra szolgált, hogy elűzzék a rontó szellemeket az esküvő előtti éjszakán. A női egyenjogúság kivívásával azonban megszületett a nők „utolsó” estéje is, a lánybúcsú. Ennek napjainkban már egészen más a lényege, mint régen. Nem szellemeket űzünk el, sokkal inkább kísértésbe esünk. Egy lánybúcsú ma már számtalan dologról szólhat: a chippendale fiúkról, a kukinyalókákról, a rózsaszín pezsgőspoharakról vagy éppen csajos játékokról.

De vajon hogy zajlik ez a gyakorlatban? Tényleg így bulizunk az utolsó hajadon éjszakánkon? Hogy választ kapjunk a kérdéseinkre, egyenesen titeket kérdeztünk a témáról.

5 kínos baki, ami tönkreteheti a lánybúcsút

Csak csajok, pezsgő, tiara és cuki ajándékok. A lánybúcsú hatalmas buli – elvileg. De sajnos a valóságban nem minden úgy alakul, ahogy a filmekben, pontosan ezért nagyon vigyázzatok, hogy a következő 5 baki ne tegye tönkre a menyasszony utolsó szinglibuliját! A cikkért kattintsatok ide!

Olvasónk, Viktória lánybúcsúja

„Nekem nagyon édi tortát rendeltek a csajok. De nem hagyták figyelmen kívül a kukis dolgokat sem, voltak például kukis muffinok. Ezen kívül rendeltek egy fotóst, aki rengeteg szuper pillanatot örökített meg. Játékokat is találtak ki, valamint rendeltek héliumos lufikat, amelyekre felaggatták a régi vezetéknevemet és azokat feleresztettük. A fotózás után vacsorázni és bulizni mentünk. Szuper volt és egyben nagyon megható élmény.”

Forrás:
Viktória Vorcsák-Jenei

De persze egy lánybúcsú nem lánybúcsú vicces játékok nélkül. Viki kedvence a „bárpultnál némán, mutogatással italt kérő játék”, a „fotózkodj pasikkal vicces pózban” és a „férjismereti teszt” volt. Ezenkívül a vicces fogadalomtétel és a különleges párnák is tetszettek neki, amiket a barátnőitől kapott.

Forrás:
Viktória Vorcsák-Jenei

Sőt, ő is készül meglepetésekkel a vendégeknek: kicsi ruhákat ragasztott össze pink kartonból, melyeknek a hátoldalán volt egy személyes köszönetnyilvánítás a barátságukért és a buliért, amit szerveztek neki. Szuper ötlet!

Forrás:
Viktória Vorcsák-Jenei

Olvasónk, Szilvia lánybúcsúja

„Az enyémen a játékos feladatokon kívül volt chippandale, de annyira béna volt, szakadtunk a nevetéstől.”

Volt egy kvíz a párjáról,hogy mennyire ismeri (persze előre megadta a vőlegény a válaszokat), közös fotót vágtak darabokra, amit puzzle-szerűen kellett kirakni, sőt az utcán kellett ismeretlen pasiknak óvszert eladnia – szerinte ez volt a legviccesebb.

Némelyik pasi jobban zavarban volt, mint én. Az elsőt 200 Ft-ért, az utolsót már egy ezresért adtam el.

Forrás:
Szilvia Gyuricza

Ötletek lánybúcsúra, aminek a terhes kismamák, a kétgyerekes anyukák és a fiatalok is örülnek

Ha unjátok a vetkőzős fiúkkal tarkított és sok-sok alkohollal meglocsolt sematikus lánybúcsúkat, akkor ideje ellátogatni egy workshopra a barátnőitekkel! A cikkért kattintsatok ide!

Olvasónk, Eni lánybúcsúja

A játékok Eni lánybúcsújáról sem hiányozhattak: volt személyre szabott fogadalomtétel és a népszerű „Mennyire ismered a leendő férjedet?” kvíz is. Ezeken kívül volt fűszerfelismerő játék bekötött szemmel, majd kocsiba pattantak és elmentek a gödöllői Wellhello koncertre – persze az egész meglepetés volt, a menyasszony semmit nem tudott róla.

Kikötöttem, hogy p*cs figurát sehol sem akarok látni. Nem értem, miért tartozik ez a lánybúcsúhoz, elvégre nem apácának vonulok.

Forrás:
Puskás Eni

Szóval a lényeg: chippendale fiúval vagy chippendale fiú nélkül, kukis sütikkel vagy kukis sütik nélkül a lánybúcsú minden menyasszony számára felejthetetlen élmény, ami tényleg különlegessé teszi az utolsó hajadon éjszakát. Mindössze egy dolog elengedhetetlen: a barátnők, akik mindenről gondoskodnak.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.