Egyéb kategória

Nem is gondolnátok… Ennyi mindenre jó a tojás a konyhán kívül!

Egy jó rántotta reggelire? Egy finom süti délutánra? A tojás univerzális alapanyag a konyhában, azonban nem csak az ételekhez használhatjuk fel – mutatunk néhány hasznos ötletet.

vous - 2018.05.26.
Nem is gondolnátok… Ennyi mindenre jó a tojás a konyhán kívül!

Készítsünk gyertyát

Egy fogpiszkáló segítségével óvatosan szúrjuk ki a tojást a tetején, majd finom mozdulatokkal törjük le a héjat addig, amíg csak a háromnegyed része marad meg a tojásnak. Öntsük ki belőle a fehérjét és a sárgáját (ezen a ponton összedobhatunk magunknak egy tükörtojást), öblítsük ki langyos vízzel, majd öntsünk bele méhviaszt. Várjuk meg, amíg kicsit megszilárdul, majd nyomjunk bele kis kanócot, és máris kész a 100%-ban természetes, saját készítésű gyertyánk.

Növényvédő

Ha van kertünk szép veteményessel, ezentúl ne dobjuk ki a tojáshéjakat – ha már összegyűlt jó kétmaréknyi belőle, zúzzuk apró darabokra, és szórjuk a virágágyásra. Ezzel távol tarthatjuk például a csigákat a növényeinktől.

A cikknek itt még nincs vége, a folytatást ITT olvashatjátok el. 

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.