Egyéb kategória

Sütőzacskó? Felejtsétek el, nélküle is lehet diétás és omlós a hús!

Az egyben sült hús akkor az igazi, ha nem szárad ki, szaftos és omlós marad. Mostanában népszerű a sütőzacskó, ami zsiradék nélküli sütést és tökéletes állagú húst ígér, de őszintén szólva egyáltalán nem bizonyított, hogy a sült "nejlonnak" nincs káros hatása... Arról nem is beszélve, hogy ha az egészségünket nem is, de a környezetet biztosan szennyezi. Így nézzük inkább a hússütés klasszikus aranyszabályait, hogy jól bevált módszerrel szaftos maradjon a hús!

vous - 2018.05.15.
Sütőzacskó? Felejtsétek el, nélküle is lehet diétás és omlós a hús!

Az igazán finom, sütőben sült omlós hús titka a pácolás, a sütés módja és nem mellesleg a hús minősége. A legnehezebb kérdés ez utóbbi, de ha van egy jó hentesünk, megbízható forrásból vásárolunk, akkor nyert ügyünk van, de a pácolással is sokat javíthatunk a dolgokon.

A pác lényege, hogy nem csak fűszerezi a húst, hanem a szerkezetét is megváltoztatja, fellazítja a rostjait, és sütés közben ettől válik igazán porhanyóssá és szaftossá a hús, ehhez pedig mindig kell a fűszerek mellé valamilyen savas alapanyag, illetve egy kis zsiradék.

A savas összetevő sokféle lehet, alapesetben citromlé vagy borecet a leggyakoribb, de a bor is tökéletes, de használhatunk narancsot, almát is, illetve ezek levét, vagy balzsamecetet.

Zsiradékból nem kell sok, de valamennyi mindenképpen szükéges, ugyanis pácolásnál ez zárja el a húst a levegőtől, vagyis az oxidációtól, sülés során pedig segít, hogy a hús ne száradjon ki. Klasszikusan olajjal készül a legtöbb pác, de olvasztott vaj vagy akár kacsazsír, libazsír is jó, de akár kókuszolajat is használhatunk…

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.