Egyéb kategória

Szépségszalon a nappaliban – ezeket a szépészeti kezeléseket már otthon is elvégezhetitek!

Kinek van ideje mindig kozmetikushoz, körmöshöz vagy arckezelésekre járni? Persze, ez elég first world problémának hangozhat, de egy elfoglalt nő igenis szereti megválogatni, mire megy el az a kevés szabadideje. Szerencsére ma már nem kell mindenért szakemberhez rohangálni – csúcstechnológiás gépekkel oldhatjátok meg magatoknak otthon a szőrtelenítést, a hajegyenesítést, az arcápolást vagy a manikűrt is. Ráadásul ezek a verziók sokkal olcsóbbak is hosszú távon, mint az, ha kéthetente kozmetikushoz rohangálunk.

vous - 2018.05.09.
Szépségszalon a nappaliban – ezeket a szépészeti kezeléseket már otthon is elvégezhetitek!

Egy kis kényeztetés minden nőnek jár, még akkor is, ha úgy gondolja, hogy se ideje, se pénze szakemberhez járni a szépítkezés miatt. Szerencsére abban a korszakban, amikor lassan a bevásárlást is online rendezhetjük, és ki sem kell dugnunk az orrunkat a házból ahhoz, hogy a zöldségek és gyümölcsök is a küszöbünkön landoljanak, már a szépségápolást is megoldhatjuk otthonról, okosban. Haj, bőr, köröm, szőrtelenítés – van itt minden, mint a búcsúban!

Tartós hajegyenesítés a fürdőből

Rengeteg krém és balzsam kapható a fodrászkellékes boltokban, amelyek akár 4-6 hetes teljes egyenesítést is ajánlanak. Egy kreatinos kezelés a fodrásznál több tízezer forintunkba is fájhat, ráadásul nem is érdemes vele spórolni, hiszen ha már valamit rákenünk a hajunkra, az ne tegye tönkre teljesen. Az otthoni változat ennél jóval olcsóbb, egy otthoni csomagot már tízezer forint alatt megúszhatunk, hiszen itt a szolgáltatás díjáért nem is kell fizetnünk. Ha értünk hozzá legalább egy kicsit, és ellestük a fodrászunktól a csínját-bínját a dolognak, akkor egészen nyugodtan belefoghatunk otthon is – a lényeg az, hogy minőségi alapanyagokat vegyünk.

Géllakk akár otthon is

A géllakkozás sokkal tartósabb, mint a sima lakk, ezért a legtöbben már csak azért is ezt csináltatjuk, hogy hosszú távon spóroljunk vele. Ha beruházunk egy géllakk-készletre otthon, akkor már jobban járunk, és még tovább faraghatjuk a költségeket. Arra kell figyelni egy ilyen készülék vásárlásakor, hogy ne a leggyengébb lámpás kütyüt válasszuk – ezzel is működik a dolog, de olyan lassú, hogy az életünket is megunjuk, mire végzünk az egyik kezünkkel. Az erős lámpa és a megfelelő minőségű lakkok mellett viszont teljesen jó eredményt lehet elérni, és az egész folyamat 3-4 lakkozás után simán visszahozza az árát.

Tartós szőrtelenítés kozmetika nélkül

A villanófényes szőrtelenítés ma nagyon felkapott, ami nem is csoda: gyakorlatilag fájdalommentesen, vagy minimális fájdalommal hetekig megszabadulhatunk a szőrtől bárhol a testünkön. Ez a nyári szezon beköszöntével kifejezetten hasznos, hiszen előkerülnek a virgácsok a nadrágokból, és kellemetlen tud lenni, ha megcsillan a napfény a bundánkon (már akinek, ugye – akit ez nem zavar, az hagyja figyelmen kívül a szépészeti trendeket, és nyugodtan növessze a szőrét!). Egy minőségi villanófényes készülék ugyan nem olcsó, de ha egy kicsit matekozik az ember, rögtön rájöhet, hogy 4-5 alkalom után teljesen visszahozza az árát, ráadásul nem kell összevissza rohangálnunk azért, hogy elvégezzék rajtunk az eljárást.

Arctisztítás mesterfokon a kanapéról

Az igazán hatékony arctisztító kezelések általában borsos áron vannak, ráadásul ezekért is el kell járkálnunk szakemberhez, ami megint a drága időnkből vesz el. Ha szeretnétek egy kicsit spórolni, és az időtökkel is jobban gazdálkodnátok, akkor szerezzetek be egy otthoni arctisztító készüléket, ami tényleg mélytisztító hatású, és az elhalt hámsejteket is  kíméletesen eltávolítja az arcunkról.

FOREO_LUNA 2_Lifestyle3

Mi kipróbáltuk, tegyetek így ti is! 

A FOREO Luna 2 puha szilikon érintőpontokon akár 8000 pulzáló mozgást végez a mély, ugyanakkor kíméletes arctisztítás érdekében, ami kitisztítja a szennyeződések, a zsírosodás és a smink maradványok miatt eltömődött pórusok 99,5%-át. Kifejezetten hatásos pattanásos bőrre, de egyébként már az első használat után érezni azt, hogy sokkal puhább és simább tőle a bőrünk – a használata pedig mindössze pár percig tart, a reggeli arcápolást így akár kávénk elkészítése közben letudhatjuk.

A cikk megjelenését a FOREO és a Douglas Parfüméria támogatta. 

Ajánlott cikkek