Szezonális alapanyagokat enni sokszorosan érdemes, és május a szerelem mellett a burjánzó zöldek, kedvenc gyümölcseink és a harsogóan friss zöldségek hónapja is, amelyekből bűntetlenül és bármennyit ehetünk, a szervezetünk hálás lesz érte.
Bár ma már szinte minden zöldség és gyümölcs beszerezhető egész évben bármikor fagyasztva, de akár frissen is, mégis érdemes figyelni a szezonalitásra, vagyis arra, mi érik éppen, mi az, ami helyi és friss, mert így
Míg eddig az újhagyma, a retek, medvehagyma hozott csak frissességet a konyhába, májusban már igazán nem panaszkodhatunk, a meleg és napfényes napok gyarapodásával jönnek az igazi tavaszi, nyáreleji kedvencek, alakbarátak, frissek, könnyűek, imádnivalóak.
A cikk folytatásáért kattintsatok a Cookta oldalára!