Egyéb kategória

Ti is túltoljátok? 4 testrész, aminek a tisztítását hajlamosak vagyunk túlzásba vinni

Amikor a higiéniáról van szó, legyintve azt gondolhatjuk, hogy nekünk semmi szégyellnivalónk nincs, mi mindig mindent alaposan megtisztítunk magunkon. Viszont könnyen előfordulhat, hogy egy-egy helyen már túlzásba is esünk, mert azt hisszük, azzal teszünk jót, ha minél alaposabbak vagyunk. Pedig az egyes részeink nem igényelnek olyan nagy odafigyelést, mint hisszük. Mutatjuk, ezeknek a testrészeknek a tisztítását hajlamosak vagyunk túlzásba vinni.

vous - 2018.04.28.
Ti is túltoljátok? 4 testrész, aminek a tisztítását hajlamosak vagyunk túlzásba vinni

A legtöbben úgy gondoljuk, hogy rendszeresen, alaposan megmossuk mindenünket, egyetlen porcikánk sem marad ki, akkor azzal tesszük a legjobbat önmagunknak, az egészségünknek. A szakemberek szerint azonban vannak olyan testrészek, amiket nem feltétlenül kell olyan sokszor és annyira alaposan megtisztítani. Jellemzően azért, mert a saját önvédelmüket rombolhatjuk, gyengíthetjük ezzel. Mutatjuk, ezeknek a testrészeknek a tisztítását hajlamosak vagyunk túlzásba vinni.

Forrás:
Unsplash

Hallójáratok

Fürdés, zuhanyzás után bizonyára megtöröljük a fülünket is a törölközővel, áttöröljük a hallójáratot. Esetleg egy fültisztító pálcikával is átfutunk rajta? A szakemberek szerint ez nem feltétlenül a legjobb dolog, amit tehetünk, hiszen a fülzsír védelmet nyújt többek között a különböző fertőzések ellen. Persze fontos tisztítani, főleg, amikor már viszket, zavaró, elzárja a járatot, fontos megtisztítani, esetleg szakorvos segítségét kérni.

Szemek

Ahogyan a fülünk esetében a fülzsír, úgy a szemünket is védi a könny – ettől lesz megfelelően nedves, síkos a szemünk, illetve ugyancsak védelmet nyújt a fertőzések, külső hatások ellen. Mégis lehet, hogy porszemek, szennyeződések rakódnak le a szemünk felületén, illetve a szemünk sarkában, amit fontos kitakarítani – ha egyedül nem megy, kérjünk szakorvosi segítséget hozzá.

A cikknek itt még nincs ám vége, a folytatásért kattintsatok IDE

Ajánlott cikkek