Egyéb kategória

Ezt a 4 élelmiszert cseréljük le a konyhánkban, ha környezettudatosak akarunk lenni

A mezőgazdaság és az állattartás nem éppen fenntartható módon zajlik manapság. Éppen ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyünk vele, mely élelmiszerekkel segítünk a környezeten, és melyekkel rontunk a helyzetén. Ez a 4 alapanyag olyan, amelyet nagyon könnyen lecserélhetünk a bolygónk érdekében.

vous - 2018.03.24.
Ezt a 4 élelmiszert cseréljük le a konyhánkban, ha környezettudatosak akarunk lenni

Spárga helyett brokkoli

A brokkoli tele van vitaminokkal, és nagyon fontos, mert zöld színű zöldség, tehát nagyon egészséges. Ráadásul sokkal kevesebb a vízigénye, mint a spárgának, egy kiló brokkoli kitermeléséhez nagyjából 260 liter vízre van szükség. Hasonlóan jó választás a karfiol és a kelbimbó is. A spárga esetében azonban ugyanennyi zöldség termeléséhez már majdnem kétezer liternyi vízre van szükség.

Rizs helyett köles

A köles most aranykorát éli, nagyon felkapták a nyugati országokban is, pedig sok országban alapélelmiszernek számít. Sokkal jobb választás, mint a rizs, utóbbi ugyanis rendkívül vízigényes növény, míg a kölestermesztéshez alig van szükség vízre.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok IDE!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!