Egyéb kategória

Így legyetek csinosak a munkahelyen! Szuper ötletek az irodai öltözködéshez

A legtöbb munkahelyen létezik dress code, vagyis a munkáltatónak bizonyos elvárásai vannak az ott dolgozók öltözködését illetően. Ahol egyenruhában kell dolgozni, ott nincs nagy tévesztési lehetőség, de a legtöbb helyen az úgynevezett irodai stílus az elvárás – ezen belül azonban ránk van bízva, mit veszünk fel. Mutatunk néhány ötletet, hogy a munkahelyünkön is csinosak legyünk, avagy íme pár szuper ötlet az irodai öltözködéshez.

vous - 2018.03.15.
Így legyetek csinosak a munkahelyen! Szuper ötletek az irodai öltözködéshez

Leginkább az irodában dolgozók tapasztalják meg, hogy nem mindegy, miben mennek dolgozni. Általában minden munkahelyen megvan az elvárt „dress code”, vagyis kimondva-kimondatlanul jelzik az ott dolgozók felé, hogy miben menjenek be dolgozni. Vagy nem jelzik, de valahogy megérzik a kollégák, mit illik.

Azt gondolhatnánk, hogy az ilyen irodai vagy hivatali stílus megáll a kiskosztümnél vagy egy fekete nadrág és fehér ing kombinációnál, de nem így van. Meglepő lehet, mennyi lehetőségünk van akkor is, ha egyébként valamennyire mégis szabályozzák a megjelenésünket.

Szoknyában az irodában

Az világos, hogy a miniszoknya nem megengedett a munkahelyen. De akkor milyen hosszú legyen a szoknyánk? Persze mindenkinek más szoknyahossz áll jól, és más fazon, de egy nő valahogy érzi, hogy mi az, ami már „irodaképes”, és mi az, ami még túl rövid ahhoz, hogy felvegyük a munkahelyünkre. A térd fölött, illetve térd alatt érő hossz között szoktunk leginkább válogatni, és ott vannak persze a hosszú, szinte földig érő fazonok – vagyis van bőven miből válogatni.

Fazon szempontjából talán a ceruzafazon a legcsinosabb, de a klasszikus kosztümszoknyák is népszerűek. És egy egyszerű, egyszínű szoknyát is külölegessé lehet tenni egy elegáns inggel, blúzzal, vagy olyan felsővel, ami fedi a vállunkat, nem átlátszó, de nem is áttetsző. És ha az etikettet vesszük, a melltartó minden esetben kötelező.

A cikk itt még nem ért véget! A folytatást ide kattintva olvashatjátok a Ridikül oldalán. 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.