Egyéb kategória

Így legyetek csinosak a munkahelyen! Szuper ötletek az irodai öltözködéshez

A legtöbb munkahelyen létezik dress code, vagyis a munkáltatónak bizonyos elvárásai vannak az ott dolgozók öltözködését illetően. Ahol egyenruhában kell dolgozni, ott nincs nagy tévesztési lehetőség, de a legtöbb helyen az úgynevezett irodai stílus az elvárás – ezen belül azonban ránk van bízva, mit veszünk fel. Mutatunk néhány ötletet, hogy a munkahelyünkön is csinosak legyünk, avagy íme pár szuper ötlet az irodai öltözködéshez.

vous - 2018.03.15.
Így legyetek csinosak a munkahelyen! Szuper ötletek az irodai öltözködéshez

Leginkább az irodában dolgozók tapasztalják meg, hogy nem mindegy, miben mennek dolgozni. Általában minden munkahelyen megvan az elvárt „dress code”, vagyis kimondva-kimondatlanul jelzik az ott dolgozók felé, hogy miben menjenek be dolgozni. Vagy nem jelzik, de valahogy megérzik a kollégák, mit illik.

Azt gondolhatnánk, hogy az ilyen irodai vagy hivatali stílus megáll a kiskosztümnél vagy egy fekete nadrág és fehér ing kombinációnál, de nem így van. Meglepő lehet, mennyi lehetőségünk van akkor is, ha egyébként valamennyire mégis szabályozzák a megjelenésünket.

Szoknyában az irodában

Az világos, hogy a miniszoknya nem megengedett a munkahelyen. De akkor milyen hosszú legyen a szoknyánk? Persze mindenkinek más szoknyahossz áll jól, és más fazon, de egy nő valahogy érzi, hogy mi az, ami már „irodaképes”, és mi az, ami még túl rövid ahhoz, hogy felvegyük a munkahelyünkre. A térd fölött, illetve térd alatt érő hossz között szoktunk leginkább válogatni, és ott vannak persze a hosszú, szinte földig érő fazonok – vagyis van bőven miből válogatni.

Fazon szempontjából talán a ceruzafazon a legcsinosabb, de a klasszikus kosztümszoknyák is népszerűek. És egy egyszerű, egyszínű szoknyát is külölegessé lehet tenni egy elegáns inggel, blúzzal, vagy olyan felsővel, ami fedi a vállunkat, nem átlátszó, de nem is áttetsző. És ha az etikettet vesszük, a melltartó minden esetben kötelező.

A cikk itt még nem ért véget! A folytatást ide kattintva olvashatjátok a Ridikül oldalán. 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.