Egyéb kategória

Imádjuk őket egytől egyig! 10 tavaszi kabát 10 magyar tervezőtől

Mielőtt elcsábulnátok, hogy a tavaszi kabátotokat egy újabb fast fashion cégnél vásároljátok meg, spóroljatok inkább még egy hónapot, és vásároljatok magyar tervezőknél. Nemcsak egyedibb lesz a kabátotok, hanem sok esetben a magyar munkaerőt, a magyar divatot is támogatjátok. Arról nem is beszélve, hogy ezek a darabok sokkal tovább is bírják. Megmutatjuk a mi kedvenceinket.

vous - 2018.03.12.
Imádjuk őket egytől egyig! 10 tavaszi kabát 10 magyar tervezőtől
fast fashion

8 + 1 jó érvem van amellett, miért ne vásároljak a divatvilág gyorséttermeiben

Divatosnak lenni – főleg a tinik és a fiatal felnőttek számára – alapkövetelmény. Az óriásplakátok, a magazinok hirdetései, a reklámok mellett vloggerek és bloggerek ezrei számolnak be nap mint nap, milyen ruhát, táskát, cipőt, kiegészítőt szereztek be fillérekért a legnagyobb fast fashion láncok valamelyikében. Instabloggerek mindennap másik ruhában pózolnak – azt hirdetve, hogy soha nem lehet elég új cucc a szekrényetekben. A cikk folytatását ide kattintva >>> olvashatjátok.

1. Ha esőkabát, akkor Zagabo!

A Zagabo magyar márka specialitása az esőkabát, amely vízhatlan anyagból készül, szupernőies, ráadásul olyan színben rendelhetitek meg, amilyenben csak szeretnétek. (Természetesen van egy alapanyagkészlet, amiből választani tudtok.) Ez a mentaszínű csodakabát a 2017-es kollekció darabja, az összes esőkabátot ide kattintva nézhetitek meg. Ha rendeltek egyet, akár évtizedekig a ruhatáratok alapdarabja lehet.

Objektum doboz

2. Ha egyediség, akkor Nati 100% Pure Idea

Aki Gyulai Natália kabátjait és ruháit viseli, abban van igény az egyediségre, a finom megmunkálásra, a szertelenségre, bohóságra, ugyanakkor a magas szintű kidolgozottságra is. A tervező Facebook-oldalát böngészve jól látni, hogy minden évszakra jut valami különleges vizuális csemege. Imádjuk a darabjait! Az év színe miatt, ez a kabátka most nagy kedvencünk.

Objektum doboz

3. Ha vagány elegancia, akkor Konsanszky

Avantgárd, minimalista, mai, időtlen, mindig van benne valami csavar. Egyszerre nőies, ugyanakkor nagyon vagány. Ez jellemzi Konsánszky Dóra modelljeit. A teljes 2018-as tavaszi-nyári kollekciót ide kattintva nézhetitek végig. 

Objektum doboz

4. Ha minimalizmus, akkor NON+

Nagyon kényelmes, szuperül kombinálható darabok jellemzik a NON+ valamennyi kollekcióját. Aki egyet vásárol, biztos lehet benne, hogy már a következőt nézegeti. Ide kattintva az összes kollekciót megtaláljátok, a basic kollekció darabjai pedig sosem mennek ki a divatból, és folyamatos gyártás alatt állnak. Azaz nem fordulhat elő, hogy pótolni szeretnétek a kedvenc basic darabotokat, de már nem kapható.

Objektum doboz

5. Ha lokálpatriotizmus, akkor Camou

Budapesti házfalakat, hidakat, a Balatont varázsolta ruháira Fehér Beatrix, aki évek óta kísérletezik a fotók és a divat kettősének lehetőségeivel. Darabjai egyediek, éppen ezért sosem mennek ki a divatból. A kollekciókat ide kattintva nézhetitek végig.

Objektum doboz

6. Ha praktikusság, akkor Ille-olla

Az Ille-olla kabátok úgy praktikusak, hogy közben nagyon játékosak és nőiesek is. Az viszont biztos, hogy fázni nem fogunk bennük, kényelmesek, és biztosan felfigyelnek ránk, ha viseljük őket. Az összes színt és formát ide kattintva nézhetitek meg.

Objektum doboz

7. Ha környezettudatosság, akkor Y Konszept

Ma már annyi ruhadarab van a világban, amivel nem tudunk mit kezdeni, hogy óriási luxus újakat gyártani. Meyer Eszter-Virág blogger arra gondolt, használt vintage farmerdzsekiket pimpel fel Závada Péter soraival. Milyen jól tette! Nemrég debütált kollekciója a tavasz egyik legizgalmasabb dobása.

Objektum doboz

Objektum doboz

8. Ha az év divattervezője, akkor Tomcsanyi

2018-ban Tomcsányi Dóri lett Az év divattervezője a Glamour Women of the Year szavazáson. Az biztos, hogy a tervező darabjai évek óta a legkedvencebb kedvencek között szerepelnek. A tavaszi kollekciót itt nézhetitek meg.

Objektum doboz

9. Ha kozmopolita, akkor Lazlo

Egyedi, nőies, ökotudatos, kozmopolita. Készülhetne akár Japánban is, de a legjobb, hogy László Edina Magyarországon dolgozik. A Lazlo Fashion márkáról itt írtunk korábban.

Objektum doboz

Objektum doboz

10. Ha színek, akkor Eszka

Szakos Kriszta divattervező a színes kötött holmik királynője. Izgalmas átmeneti kabátokat, pulóvereket, de még lakástextileket is tervez. Elsőre úgy tűnik, nincs is olyan szín vagy forma, amit nála ne vásárolhatnánk meg. Nézzétek csak végig a termékeit!

Objektum doboz

Objektum doboz

engel-nora-dr-szatmari-judit-anna-interju-divattervezo-viselettortenet-kutato6

„Ma már a koncepció a trendi, nem az, amit felveszel” – a divat változásai közelebbről

Magas derekú nadrág, fűzők, holdjárók, metálos csillogás, bársony és bőr – csak néhány azok közül a trendi darabok közül, amik idén (is) elárasztották a boltokat. És természetesen a felsorolásnak még koránt sincs vége. A trendek jönnek-mennek, de pontosan minek is köszönhetjük ezt az állandó körforgást? Mi befolyásolja és alakítja azt, hogy az utca embere mit vesz fel szívesen? Interjú >>> dr. Szatmári Judit viselettörténet-kutatóval.

Ajánlott cikkek