Egyéb kategória

Ezt a sminkterméket mindenképpen dobjátok ki betegség után

Tudtátok, hogy jobb bármilyen vírusos megbetegedés után kidobni egy bizony sminkterméket? Ha eddig ezt nem tettétek, a cikk után garantáltan meg fogjátok tenni!

vous - 2018.03.02.
Ezt a sminkterméket mindenképpen dobjátok ki betegség után

Talán soha nem gondoltatok rá, de bizonyos sminktermékek egy-egy betegség után újra és újra megbetegíthetnek, ha nem dobjátok ki, és szereztek be egy újat.

Morgan Statt, a ConsumerSafety.org egészségügyi kutatója szerint, valóban számos egészségügyi kockázatot hordoznak a dekorkozmetikumok. Az influenza, és egyéb vírusos megbetegedések csírái megtelepedhetnek a kozmetikumokban, sőt más típusú baktériumokkal együtt igazán ártalmasak lehetnek az egészségünkre nézve. (Bekerülhetnek újra és újra a légutakban, de herpesz vírust is okozhatnak.)

gyerek péntek

Ezért nem szabad szájra puszit adni a gyereknek

Talán az egyik legmegosztóbb téma az elmúlt években, hogy kaphat-e a gyerek szájra puszit a szüleitől, vagy sem. Egyesek szerint ezzel semmi gond sincs, hiszen, ha ez a gyereknek és felnőttnek egyaránt természetes gesztus, senki lelke nem sérül, főleg, hogy egy idő után már maga a gyerek nem fogja akani. Ugyanakkor vannak, akik elítélik, mondván ez egy párkapcsolat része. Természetesen ennek megítélése az egyénre van bízva, de a tudomány egy érdekes magyarázattal szolgált, miért nem jó, ha szájra puszit kap a gyerek.

Mit dobjatok ki mindenképp egy vírusos betegség után?

Az ajakápolót, a rúzst, amit abban az időben használtatok és minden olyan terméket, ami az ajak ápolását szolgálja.

A szakember szerint az is (fél)megoldás lehet, ha levágjátok a rúzs, ajakápoló tetejét, vagy ha alkohollal alaposan megtisztítjátok. Statt szerint a második legártalmasabb kozmetikum a szemceruza valamint a szempillaspirál. Ha lehetőségetek van ezektől is szabaduljatok meg egy vírusos betegség után. 

Ajánlott cikkek