Lélek

Egyetlen GIF, ami tökéletesen jellemzi a csillagjegyeteket

Gondoltunk egyet és párosítottuk az asztrológiát és a szórakozást. A csillagjegyek jellemzése alapján szupervicces (és szerintünk rendkívül találó) GIF-eket párosítottunk a jegyekhez. Csekkoljátok, és írjátok meg mennyire igaz rátok! 

vous - 2022.01.22.
Egyetlen GIF, ami tökéletesen jellemzi a csillagjegyeteket

Kos – a türelmetlen

Objektum doboz

kos

A Kos csillagjegy jellemzése – türelmetlen, de a végsőkig kiáll másokért

A Kos a zodiákus (állatöv) első jegye. Velük kezdődik a tavasz, a csillagászati év és minden. A Kos a kezdetek szimbóluma, ezért érthető, hogy erősségük az elkezdésben van – és nem a befejezésben. Elsők szeretnek lenni, győztesek, akik hősiesen minden akadályt és félelmet legyőznek.

Bika – az érzéki

Objektum doboz

bika_vous

A Bika jegy jellemzése – tényleg olyan érzéki és makacs, ahogy mások gondolják?

Ha Bikával akad dolgunk, bármit is szeretnénk tőle, semmi esetre se kapkodjunk. Először helyezzük őt kényelembe, lakassuk jól – üres hassal többségük használhatatlan. A Bika szereti élvezni az életet, nem bonyolítja túl a dolgokat, be tudja osztani az idejét és az erejét, pontosan tudja, mikor és mennyit kell dolgoznia, hogy a pihenésre is maradjon idő. Jusson is, maradjon is elv mellett a pénz, a biztonság a legfontosabb a Bikának.

Ikrek – a beszédes

Objektum doboz

ikrek

Az Ikrek jegy jellemzése – tényleg annyira felszínesek, mint gondoljuk?

Az Ikrek az a jegy, amely a gondolkodásban örömét leli. Ha könnyedségre, vidámságra vágyunk, jó, ha van egy Ikrek barátunk, akivel lehet csak úgy beszélgetni is – spontán is, kötelezettségek és feszengések nélkül bármiről és bárkiről, hiszen alapvetően tájékozott, nyílt, látásmódja sokszínű, és még humora is van.

Rák – a hangulatember

Objektum doboz

rak-horoszkop-csefalvay-fanny-illusztracio-nemetvolgyi-nagy-renata-asztrologus

A Rák csillagjegy jellemzése – igazi hangulatember, akinek mindene a törődés

A Rákról azt tartják, nagy álmodozó, romantikus, szentimentális, ugyanakkor meséi a képzeletében mégsem végződnek jól. Pesszimizmusa azonban sosem reménytelen. Szelíd hős, a páncélos lovag, akinek fegyvere a könnyek, a beleérző képessége, engedékenysége, az intuíció és a kifogyhatatlan inspirációk.

Oroszlán – a pompakedvelő 

Objektum doboz

oroszlán

Az Oroszlán jegy jellemzése – Nekik tényleg minden jár?

Az Oroszlán jegy szereti az életet, szereti a sikert, és hajlandó is ezért tenni. Emiatt sok irigye is van. Azok az Oroszlánok, akiknek a siker korlátozva van, akiknek nem adják könnyen, vagy bekorlátozza őket, nagyon tudnak szenvedni, és az ezzel járó visszavonulást nem élik meg jól, szintén iriggyé tudnak válni. Ha szeret, még a Hufnágel Pisti sem rúghat labdába.

Szűz – az elemző 

Objektum doboz

a-szuz-jegy-jellemzese-nekik-tenyleg-mindig-igazuk-van-nemetvolgyi-nagy-renata

A Szűz jegy jellemzése – Nekik tényleg mindig igazuk van?

A Szűz jegy föld jegy, és mint minden föld jegynek (Bika, Bak), neki is nagy szüksége van a biztonságra, a kiszámíthatóságra. Alapvetően visszafogott jegy, kerüli a feltűnést, és a járt utat a járatlanért sem szívesen adja fel. Egy Szűz mindig odafigyel a részletekre, így az nem fordulhat elő, hogy például egy fülbevaló ne passzoljon az öltözékéhez. A megjelenésében sokszor van valami, ami a régi korok hangulatát idézi. 

Mérleg – a megfontolt 

Objektum doboz

skorpió

A Mérleg jegy jellemzése – Ők tényleg mindent mérlegelnek?

Idén szeptember 23-án lép a Nap a Mérleg jegyébe. A VOUS-n nem véletlenül lett ez a nap témája. De milyen a Mérleg jegy valójában?

Skorpió –  a bosszúálló 

Objektum doboz

skorpió csillagjegy

A Skorpió jegy jellemzése – Valóban félni kell a marásuktól? 

Amikor mások már rég továbbléptek, a Skorpió még szenved. Felejteni nem tud. Amikor az adrenalin szétárad a testében, páratlan boldogság tölti el. Szélsőséges. Igen, és a marása is veszélyes. Az átlagemberhez képest többet foglalkoztatja a halál. Uralkodó bolygója a Plútó, amely a mitológia szerint az alvilág és a sötétség istene. Lehet tőlük félni, lehet őket gyűlölni, de sose becsüljünk alá egy Skorpiót! Szenvedély és szenvedés nélkül nem élet az élet mellettük.

Nyilas – az idealista

Objektum doboz

nyilas

A Nyilas jegy jellemzése – Ő a jóindulatú és lelkes kalandor?

Egy Nyilasnak mindig tudnia kell, hogy éppen hová tart. Ezért célokra, ideákra mindig szüksége van. Közlékenyek, nyersen őszinték, kalandorok és általában hódító vágyakkal rendelkeznek. Viharos időkben is képesek kikacsintani a borús felhők mögül, mivel örök optimisták és szentül hiszik, hogy a külső események hatására a helyzet pozitív irányba fordul.

Bak – a realista

Objektum doboz

bak

A Bak jegy jellemzése – Tényleg céltudatos, realista és kritikus?

A szigorúság és a keménység jegyébe léptünk december 22-én, amely azért nagyon is érzékeny és szentimentális, ám egy Bak elengedni magát csak azután tudja, ha a kitűzött célok teljesültek. Sokszor ő a fekete bárány. Íme, hogy miért.

Vízöntő – az intellektuális

Objektum doboz

vízöntő

A Vízöntő jegy jellemzése – Idealista, de néha tényleg érzéketlen?

Sok jelentős gondolkodót, feltalálót, kutatót találunk a Vízöntő jegyében, akik korukat messze megelőzve elhivatottságukkal képesek az emberiség javát szolgálni úgy, hogy azt nem a saját anyagi haszonszerzésük céljából teszik.

Halak – az álmodozó 

Objektum doboz

halak

A Halak jegy jellemzése: tényleg képes megtéveszteni a környezetét?

Sokan helytelenül mondják magukról, hogy „Hal” vagyok, holott az asztrológiai elnevezése helyesen Halak, többes számban. E jegyben több személyiség is lakozik. A Halak jegy az úgynevezett kettős jegyek közé tartozik (ilyen kettős jegy még az Ikrek és a Nyilas), amely ellentmondásokkal teli. Ennek mértéke attól függ, hogyan viszonyul a saját sebezhetőségéhez: elfogadja, áramlik-e vele, esetleg menekül előle, vagyis szemben úszik az árral.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.