Egyéb kategória

Atya ég! Ezért ne használjátok soha a szállodai hajszárítót!

Bizonyára ti is nagy megkönnyebbüléssel nyugtázzázok egy utazás során, ha a szálloda biztosít hajszárítót a szobába – így nem kell figyelni arra, hogy még véletlenül se hagyjuk otthon, és nem is kell cipelni. De jó – gondolnátok elsőre! Azonban van egy nagyon tudományos érvünk, miért NE használjátok soha a szállodai hajszárítót! 

vous - 2018.02.21.
Atya ég! Ezért ne használjátok soha a szállodai hajszárítót!

Egy az ABC News által feltárt kutatás során arra jutottak, hogy a szállodai szobák bizonyos területein jóval nagyobb baktériumok és csírák szaporodnak el, mint máshol. Ha elsőre a fürdőszoba és környéke ugrik be, akkor jó helyen jártok, de nem, nem a WC az a bizonyos nagyon bacis hely! 

A kutatók szerint a szállodai WC környékén sokkal több baktérium szaporodik el, mint a hajszárítón!

alvás pihenés ágy szoba

5 elképesztő titok, amit a hotelben dolgozók sosem mondanak el

A hotelekről nektek is a vakációzás és a végtelen pihenés jut eszetekbe? Ilyenkor kizárjátok az otthoni problémákat, és a melóra még csak gondolnotok sem kell. De eszetekbe jutott már, vajon mi jár az itt dolgozók fejében? Most kiderült néhány titok!

 A hajszárító az, amire különösen figyelnünk kellene! Chuck Gerba mikrobiológus szállodai szobákat vizsgált, eredményei szerint, míg általában a fürdőszoba minden részét alaposan kitakarítják, addig a hajszárítónak csak a nyelét tisztítják meg. 

A szűrőjét soha sem!

Tehát az ott megtapadt baktériumok és csírák a következő használatkor mind a hajra fújódnak. Természetesen ez a saját, otthoni készüléknél is előfordulhat, ezért kell annak is rendeszeresen kitakarítani a szűrőjét. (Itt van még egy dolog, amit soha ne használjtok a szállodai szobában!)

Figyeljetek erre!

Ajánlott cikkek