Egyéb kategória

Az ayurvéda megváltoztatja az életed – Ismerd meg ezt az évezredek óta bizonyítottan működő rendszert!

Nyolc évvel ezelőtt találkoztam először az ayurvédával, amikor a saját problémáimra kerestem valamilyen nyugati orvoslástól, szemléletmódtól eltérő módszert, amivel hosszú távon is megőrízhetem az egészségemet.

vous - 2018.02.13.
Az ayurvéda megváltoztatja az életed – Ismerd meg ezt az évezredek óta bizonyítottan működő rendszert!

Félreértés ne essék, én egyáltalán nem utasítom el a hagyományos orvosi kezeléseket és gyógyszerellenes sem vagyok, de úgy gondolom, hogy a betegségek tüneteinek kezelése mellett ugyanolyan fontos az okok felderítése is, amelyek gyakran a pszichében gyökereznek.

Az ayurvéda számomra az az évezredek alatt bizonyítottan működő, az egész embert figyelembe vevő és kezelő gyógyászati rendszer,

amely a legtöbbet segített és segít nekem abban, hogy újra egyensúlyba kerüljek. Olyannyira hitelesnek találtam, hogy 7 évvel ezelőtt elkezdtem azt az életen át tartó tanulást, amelynek kis lépései nyomán lehetővé vált, hogy én magam is segíthessek másoknak a kezelésekkel és tanácsadással. De nézzük akkor dióhéjban, mit érdemes tudni erről a csodálatos, sokak életét megváltoztató gyógyászati rendszerről.

Forrás:
Unsplash

Mi pontosan az ayurvéda?

Az ayurvéda, mint hagyományos gyógyítási módszer Indiából származik. Minden ayurvédikus kezelés célja az érzelmi, testi és szellemi állapot javítása és fokozása. Az ayurvéda egyes ágai egyesítik az egészségmegőrzés és gyógyítás minden területét, szemléletmódja azonban sok helyen teljesen eltér a hagyományos nyugati gyógyászattól.

Az ayurvéda egyben életmód is.

Egészségünk ayurvédikus megközelítése segít megőrizni kiegyensúlyozottságunkat a stresszes, feszültséggel teli időszakokban is. Az ayurvédikus szemléletmód és életstílus hozzájárul a belső harmónia kialakításához és megőrzéséhez, a betegségek megelőzéséhez és a már kialakult betegségekből való gyorsabb felépüléshez.

Forrás:
Unsplash

Az ayurvéda története

A szanszkrit eredetű ayurvéda szó szerinti jelentése: az élet tudománya. Részletesen foglalkozik a mindennapi egészséghez nélkülözhetetlen testi, szellemi, lelki és érzelmi tulajdonságokkal. Az ayurvéda Brahmá főistentől származik, aki a hindu mitológia szerint a világegyetem teremtője. Az ayurvédikus tudomány a Védáknak nevezett hindu szent könyvekből vált ismertté kb. 5000 évvel ezelőtt.

Az ókori India nagy bölcsei szerint a Védák az egészség és betegség titkait rejtik magukban. Ez a felismerés volt az alapja az ayurvédának, vagyis egy olyan rendszer kialakulásának, amely egyszerre veszi figyelembe az egészséges élethez és jó közérzethez szükséges testi, szellemi, lelki és érzelmi tényezőket. Ezek együttes vizsgálata és kezelése miatt tekintjük az ayurvédát holisztikus gyógyászati módszernek. Az ayurvéda az embert "teljes egység"-ként, személyre szabottan kezeli és az egészség minden szintjével egyszerre foglalkozik.

Az ayurvéda nem egy elavult, mitológián alapuló életvezetési rendszer. Az évezredek során bebizonyosodott, hogy időtálló, dinamikusan fejlődő módszer, amely tudományosan is megállja a helyét.

A cikkem folytatásáért kattintsatok>>> a blogomra!

Ajánlott cikkek