Kuckózós, filmnézős estékre nem árt felkészülni valamilyen kényeztető kis rágcsálnivalóval, amihez a pattogatott kukorica klasszikus kellék. Elkészíthetjük házilag is, de készen is vehetjük, viszont mindenképpen érdemes egy kicsit csavarni rajta, például sós karamellel megbolondítani...
Alapvetően édes, de egy kis sós ellenponttal, nagyon izgalmas, egyszerre ropogós és ragacsos, és ha elejétől a végéig magunk készítjük, akkor is hamar megvan, ráadásul tudjuk is, hogy mi kerül bele.
A bolti pattogatott kukoricánál gyakori alapanyag a pálmazsír, ami a környezet- és egészségtudatos szemlélet szerint kerülendő alapanyag,
mivel esőerdőket írtanak ki miatta, és kémiai eljárással, hidrogénezéssel finomítják fogyaszthatóvá. Ha pedig ízesített popcornt választunk, szinte biztos, hogy aromákkal van telipakolva…
A házi változathoz viszont csak kevés olaj és pici só kell csak, és nem kell hozzá semmilyen speciális gép – bár mostanság elég divatos –, sem mikró elég hozzá egy nagyobb fedeles edény, no meg a pattogtatni való kukorica.
A karamellszósz is pár perc alatt elkészül, és akár azonnal, frissen is fogyasztható, de még jobb és sokkal ropogósabb, ha a sütőben kicsit rászárítjuk, még ropogósabbá téve ezt a csábító csemegét…
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!