Egyéb kategória

Az álomdesszert: narancsos tiramisu kávé és mascarpone nélkül

A tiramisu verhetetlen sikerdesszert, rengeteg változata létezik, és mára tulajdonképpen szinte minden babapiskótával rétegezett krémes desszert erre a névre hallgat. Míg az eredeti finomság mascarponéval, tojással és kávéval készül, mi most kiváltottuk ezeket a fő alapanyagokat, és kókuszkrémmel készítettük. Mennyei finom, selymes és krémes, álomkönnyű a textúrája – és az elkészítése is!

vous - 2018.01.13.
Az álomdesszert: narancsos tiramisu kávé és mascarpone nélkül

A tiramisu igazi kalóriabomba, a piskóta, a cukor, de főleg a mascarpone dobja meg az isteni finom energiatartalmát, így most kicsit spóroltunk, és a 45%-os zsírtartalommal bíró mascarpone helyett kókuszkrémmel próbáltuk ki a nyilem-nyalom finomságot.

ételek neve

Hogyan ejtjük helyesen a külföldi ételek nevét? A VOUS-lányok tudják!

Előkerült az üveggömb, amit ezúttal közismert, ám többféle kiejtéssel a köztudatban létező ételek neveivel töltöttünk meg. Mire az üveggömb megtelt, öt bátor VOUS-lány felsorakozott, és izgatottan állt neki a harmadik „kiejtős videónak”. Biztattam őket, ez most más lesz, jók leszünk.

A kókuszkrém nem azonos a kókusztejszínnel. Utóbbi 28-30% zsírtartalommal bír, és többnyire konzervként kapható, ráadásul normál szobahőmérsékleten szétválik zsírra és vízre, amitől nehezen kezelhető. 

Addig a kókuszkrém csak 9-10%-os, és általában homogén, krémesen sűrű, leginkább papírdobozban kapható, és mindent tud, amit egy sűrűbb tejszínnek tudnia kell – csak kevesebb zsírtartalommal, 100% növényi alapanyagból. Remek tulajdonsága, hogy alapból kellemesen édeskés, és nagyon jól felverhető habnak, ami szuper alternatíva lehet laktózérzékenyeknek.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.