Az angol konyhát hajlamosak vagyunk nem túl izgalmasnak és fantáziadúsnak megítélni, de azért jó néhány fogás rácáfol erre az előítéletre. Bizonyság erre az emblematikus coronation chicken, a fűszeres és pikáns csirkemellsaláta, amely először II. Erzsébet királynő 1953-as koronázási ünnepségére készült.
A krémes, kellemesen fűszeres és egyszerűen elkészíthető csirkemelles fogás persze csak egyike volt a koronázási ceremónia után a kiváltságos meghívottak számára feltálalt finomságoknak. Ezt kimondottan erre az alkalomra álmodta meg a londoni Cordon Bleu szakácsiskola két elismert szakembere, Constance Spry és Rosemary Hume, és a sikerre való tekintettel a Buckingham-palota pedig sajtóközleményben nyilvánosságra is hozta a receptet.
Szívesen olvasnátok a királyi családról? Ezeket a cikkeket nektek ajánljuk
Az ünnepi fogadáson eredetileg rizssalátával és zöldborsóval tálalták fel a koronázási csirkét, ezt a currys-majonézes hússalátát, de ma már rengeteg variációja és tálalási lehetősége létezik, és mindenki egy kicsit a maga ízlésére alakítja.
Nagyon népszerű szendvicsbe töltve, gyakran gazdagítják mazsolával, aszalt sárgabarackkal vagy mangószeletekkel, esetleg mangócsatnival, mert ezek nagyon jól passzolnak a curryhez, de pirított mandula, koriander is gyakran kerül bele.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!