Egyéb kategória

Programok és egyéb ötletek, hogy kipihenten kezdjetek bele az új évbe!

A karácsonyi hajtáson túl – de még az új év kezdete előtt – végre fellélegezhetünk egy picit. Sokan nem dolgoznak két ünnep között, és aki ilyen szerencsés, az a családjával, a barátaival és persze saját magával tölthet egy szusszanásnyi időt. Ilyenkor érdemes megpihenni és befelé figyelni, hogy aztán újult erővel vethessük bele magunkat a 2018-as évbe. Hogy egy kicsit hozzájáruljak a pihenésetekhez, olyan korábbi cikkeimet gyűjtöttem most össze nektek, amelyek segíthetnek az ellazulásban.

vous - 2017.12.29.
Programok és egyéb ötletek, hogy kipihenten kezdjetek bele az új évbe!

Találtok közöttük olyan programokat, amelyeket a négy fal között tölthettek el, de olyanokat is, ahova ugyan ki kell mozdulnotok, de az erdő és a friss levegő is feltölt majd energiával. Emellett pedig olyan cikkeket is olvashattok, amelyekkel kívül-belül rendet tehettek: a lakásban és a fejetekben egyaránt.

Olvassatok, filmezzetek!

Ha még így is kevés időtök van, nézzetek meg egy jó filmet, vagy olvassatok egy jó könyvet. Mi ezeket ajánljuk!

Egy hatrészes sorozat, ami még a Trónok harcát is leverte – itthon mégis kevesen ismerik

Egy hatrészes sorozat, ami még a Trónok harcát is leverte – itthon mégis kevesen ismerik

Ha ti is imádtátok nézni gyerekkorotokban a természetfilmeket, szokjatok rá újra, hiszen most olyat láthattok, amit még korábban soha! Ugyan már lassan fél éve megjelent a Bolygónk, a Föld 2. évada, én most jutottam el odáig, hogy megnézzem, és csak ajánlani tudom. Amellett, hogy minden képkockája lenyűgöző, olyan állatokat és helyeket mutatnak be benne, amiket eddig még senki másnak nem sikerült lencsevégre kapnia. A legújabb, hatrészes sorozatban Attenborough visszarepít bennünket a fiatalkorunkba, illetve olyan helyekre is elkalauzol, amiket lélegzet-visszafojtva fogtok figyelni.

Kedvenc vígjátékaink, amiken fetrengeni tudunk a röhögéstől

Kedvenc vígjátékaink, amiken fetrengeni tudunk a röhögéstől

Napközben gyakran jókat vihorászunk az irodában, hiszen ez mégiscsak egy női szerkesztőség, egymás búján-baján, nyomorán és viccein képesek vagyunk órákig röhögni. Este többnyire a barátainkkal vagy nélkülük tesszük ugyanezt, a szabadban, a lakásban, vacsora közben, vagy a képernyő előtt ülve egy remek film előtt. Ha ti is szeretitek a vígjátékokat, eláruljuk, hogy a VOUS-lányok melyik filmektől kapnak leginkább röhögőgörcsöt!

Három sorozat, amitől újraértékelitek majd az életeteket

Három sorozat, amitől újraértékelitek majd az életeteket

Az utóbbi időben több olyan sorozatot is ledaráltam, amelyek epizódjai végén fellélegeztem, mondván, de jó, hogy nem oda, vagy nem olyan családba születtem, hogy nem olyan társaságba keveredtem, vagy hogy jó a viszonyom a testvéremmel. Merthogy ezek mind-mind hatnak a személyiségünkre, melynek eredményeképp belőlünk is simán lehetne egy Fiona Gallagher, Piper Chapman, vagy akár egy Jimmy McGill alias Saul Godman. Hogy kik ők? Azok, akik nem akartok lenni.

film

A VOUS-lányok kedvenc animációs filmjei felnőtteknek – amiket nem érdemes kihagynotok!

Világéletemben odavoltam a mesékért és animációkért. Ha ki szeretnék egy kicsit szakadni a hétköznapokból – és otthon tenném a négy fal között –, vagy olvasok, vagy sorozatokat nézek. De még ezeknél is jobban ki tud kapcsolni és magával tud ragadni egy jó kis animációs film. Egy nem létező világ, kedves karakterek, móka és kacagás, színek, formák, zenék. Ezzel nem vagyok egyedül, összegyűjtöttük nektek tehát a szerkesztőség kedvenceit, amikkel ti is hátrahagyhatjátok egy rövid időre a mindennapos nehézségeket, illetve a való világot.

mojzes-nora-konyvek-vs-filmek-vagy-inkabb-mindketto-a-legjobb-konyvadaptaciok-hideg-oszi-estekre1

Könyvek vs. filmek – vagy inkább mindkettő? A legjobb könyvadaptációk hideg, őszi estékre

A postás mindig kétszer csenget, Pop, csajok, satöbbi, A vonzás szabályai, A remény rabjai, Trainspotting. Hogy mi a közös bennük? Egyik könyvadaptáció jobban sikerült közülük, mint a másik. Éppen ezért nem egyszerű mindössze egyetlenegyet kiválasztani a kedvenceink közül, de azért megpróbáltuk!

DIY-ra fel!

Az alkotás mindig jó hatással van az ember lányára: az előkészületek mellett maga a készítési folyamat is és persze az, hogy létrehoztatok valamit a két kezetekkel. Ha ügyesek vagytok, még egy halom bókot is bezsebelhettek! De készíthettek olyan holmikat is, amelyek szintén hozzájárulnak a pihenésetekhez.

vanilialatte

3 az 1-ben finomság – Vanílialatte, kényeztető masszázs és bőrregenerálás

Mindenki vágyik egy kis kényeztetésre, legyen az egy finom vaníliás kávé vagy egy kiadós masszázs. Na de mi van akkor, ha egy az egyben megkaphatjátok mindkettőt? Most egy olyan DIY masszázsolajat mutatok nektek, amihez ugyan masszőr nem jár, viszont olyan jól ápolja a bőrt, és olyan csodás az illata, hogy bárkit rabul ejt, így nem féltelek titeket. Jelentkező biztosan lesz rá!

„Találj rá a kreativitásodra” – Hogy minden napot öröm legyen megélni

„Találj rá a kreativitásodra!” – Hogy minden napot öröm legyen megélni

Ha egyre inkább szomjaztok a személyes élmények megélésére, hogy tartalmas időt tölthessetek a családdal, barátokkal, hogy több inspirációra leljetek, hogy legyen énidőtök, hogy befelé figyelhessetek, hogy visszanyúlhassatok a gyerekkorotokba, amikor még igazán értékeltétek az élet apró örömeit – még ha csak gesztenyét is gyűjtöttetek épp –, amikor megéltétek a flow-t, az igazi, természetes, örömteli pillanatokat, a következő könyvajánló nektek szól!

Mojzes Nóra Nincs lehetetlen – készítsetek otthon házi gabonapelyhet, pofonegyszerűen - gabonapehely

Nincs lehetetlen – készítsetek otthon házi gabonapelyhet, pofonegyszerűen

Nem is kezdődhetne jobban a reggel, mint egy tál ízletes, teljes értékű gabonapehellyel, némi gyümölccsel, tejjel vagy joghurttal. Amellett, hogy ezek a gabonapelyhek nagyon finomak, baromi jól kombinálhatók/variálhatók, és pár perc alatt összedobhatjuk a reggelinket a segítségükkel. Még akkor is, ha otthon saját kezűleg készítjük őket, na nem a tálban való összedobálásra gondolok, hanem arra, amikor ti egyenként elkészítitek ezeket a roppanós finomságokat – merthogy az sem több fél óránál. Így pedig 100%-osan biztosak lehettek abban, hogy szuperegészséges reggelivel indítjátok majd a napot.

Csináljátok utánunk, imádni fogjátok! Pofonegyszerűen elkészíthető fürdőbonbon

Csináljátok utánunk, imádni fogjátok! Pofonegyszerűen elkészíthető fürdőbonbon

Ebben a zord időjárásban szüksége van a testünknek és lelkünknek is egy kis feltöltődésre. Azoknak a szerencséseknek, akiknek kádjuk van, nem kell sokat agyalniuk azon, hogyan is kapcsoljanak ki egy kicsit úgy, hogy közben még szépülnek is. De hogy pontosan hogyan is tegyék, most elmondjuk, sőt emellett még egy házi fürdőbonbon receptjét is megosztjuk velük!

További DIY anyagokért kattintsatok a linkre!

Tegyetek rendet!

A számvetés és befelé figyelés ilyenkor szintén nagyon fontos. Hiszen ha rend van belül, kívül is az lesz! Erre persze egy jó nagy selejtezéssel is rásegíthettek.

A rendrakás művészete – Egy módszer, amivel örökre száműzhetitek a rendetlenséget Mojzes Nóra

A rendrakás művészete – Egy módszer, amivel örökre száműzhetitek a rendetlenséget

Az emberiség szerintem két csoportra osztható: a rendimádókra és a rendetlenekre. Persze vannak időszakok, amikor az egyik halmazból átkerülünk a másikba. Egy időre. De ez nem hosszú távú, csupán pillanatnyi „elmezavar”, amit valamilyen belső vívódás idéz elő. Vajon az a képesség, hogy rendet tartsunk magunk körül, tanulható? Marie Kondo – a rendrakás koronázatlan királynője – szerint határozottan!

hygge

Mi az a hygge, amiről mindenki beszél? – A dánok trükkjei a boldogabb élethez

Tudtátok, hogy a Facebook, a ma esti vacsorátok, az otthonotok és még a zoknitok is lehet hyggelig? És azt, hogy mi az a hygge? Annyit már most elárulhatok, hogy van íze, hangja, illata, és látni, meg érezni is lehet. A hygge (hüge) maga a „jóllét”, a meghittség, az otthonosság, vagyis minden, amitől a dánok a legboldogabb nemzet a világon. Élvezzétek úgy az élet egyszerű örömeit, mint ők!

Dalai Láma

Hogy mi a kulcs a boldogsághoz? A dalai lámától megtudhatjátok!

Láma napunkon írhatnék akár a lámákról is, de úgy gondolom, talán hasznosabb, ha a dalai lámáról, vagyis Tibet spirituális vezetőjéről, illetve annak tanításairól írok nektek. Ezeket érdemes időközönként újra és újra elolvasni, hogy bölcsebbek, megfontoltabbak, boldogabbak, kiegyensúlyozotabbak lehessünk, és hogy valóban tudjunk élni, és értékelni tudjuk az élet szépségeit. Coelho helyett következzenek tehát azok a sorok és életbölcsességek, amiket érdemes elolvasni és érdemes fejben tartani!

joga-termeszet-meditalas

Legyünk a saját gondnokaink, és a testünk mellett a lelkünket is tartsuk karban

Időközönként érdemes egy kicsit lassítani, vagy akár meg is állni egy pillanatra, és eltölteni egy kis „énidőt”, amikor vagy egy jó kis wellnesszel kényeztetjük magunkat, vagy csak gyertyát gyújtunk, és kicsit befelé figyelünk. Erre pedig szerintem a legjobb a jóga – ami kikapcsol –, egy kádfürdő, de akár az is, ha csak ülünk egy fotelban, és anélkül hogy a telefon, laptop, tévé vagy bármilyen kütyü a kezünkben lenne, rendezzük a gondolatainkat. Ahhoz, hogy nyugodtan aludjunk, stresszmentesen éljünk, és megtaláljuk a boldogságot, nem elég arra várni, hogy ezek mind-mind megoldódnak majd maguktól. Érdemes végiggondolni, hogy mi mit tehetünk, hogy elérjük ezt az állapotot.

„Megtanulni élni nem más, mint megtanulni elengedni” – így kezdhettek új fejezetet„Még évekig elvagyok anélkül, hogy új ruhát vennék” – ehelyett az érdekel, kik készítik őket Mengyán Eszter

„Megtanulni élni nem más, mint megtanulni elengedni” – így kezdhettek új fejezetet

Vannak dolgok, amik nap mint nap nyomasztanak bennünket, vannak olyanok, amikhez görcsösen ragaszkodunk, és vannak olyanok is, amelyeknek már „lejárt a szavatossági idejük”. Hogy mit tegyünk velük? Engedjük el őket!

Mozduljatok ki!

Ha pedig már eleget pihentetek, és unjátok a bezártságot, mozduljatok ki! Menjetek el egy szuper szatócsboltba finomságokat venni, vagy inni egy jó kávét, sétáljatok egyet egy közeli erdőben, vagy menjetek el a barátaitokkal valahova, ahol egymásnak főzhettek.

Békebeli hangulatra vágytok? Akkor irány egy jó szatócsbolt vagy delikát! Mojzes Nóra

Békebeli hangulatra vágytok? Akkor irány egy jó szatócsbolt vagy delikát!

Ti hol szoktatok vásárolni? Hiper- vagy szupermarketekben, esetleg piacon? Az utóbbi időben megfeledkeztünk a kisebb boltokról, maximum kenyérért, tejért rohanunk be oda, mondván, úgysincs akkora választék, és egy ilyen helyen nem is juthatunk jó minőségű, háztáji, termelői vagy akár kézműves élelmiszerekhez. De ez nem igaz! Dédszüleink még jártak szatócsboltokba, szerencsére – ha nem is sok helyen, de mi is vásárolhatunk ezekben. Ahol akár egyszerre tehetünk a kosarunkba sajtot, zöldséget, szépségápolási termékeket vagy konyhai felszereléseket.

5 tipp, hogy hova menjetek kirándulni a napokban Mojzes Nóra

5 tipp, hogy hova menjetek kirándulni a napokban

Ha kicsit kikapcsolódnátok, szép helyre vágytok, sétálnátok vagy bicikliznétek egy jót, piknikeznétek, vagy csak élveznétek a napsütést a természet lágy ölén, adunk pár tippet, hogy hova érdemes ellátogatnotok, ha egy kicsit kiszabadulnátok a városi nyüzsgésből. Szubjektív top 5-ös listánk következik.

Egy étterem, ahol magatoknak főztök – hogy mi a jó benne? Budapest Makery

Egy étterem, ahol magatoknak főztök – hogy mi a jó benne?

Tegnap nyitott meg Budapest első és egyben a világ első – ilyen jellegű – DIY étterme. Most joggal kérdezhetitek, miért akarna valaki egy olyan étterembe menni, ahol magunknak kell elkészítenünk azt, ami a tányérunkra kerül. A válaszra mi is kíváncsiak voltunk, ezért ellátogattunk a Budapest Makery megnyitójára. Egy dolgot már most elárulhatok, baromira nem bántuk meg. Elmondom, miért.

Remélem, így már mindannyian újult erővel vágtok bele a jövő évbe!

Ajánlott cikkek