Egyéb kategória

Szaloncukor újragondolva – 6 ízben, házi változatban

A szaloncukor óriási biznisz, több milliárd forintot költünk rá. Egy átlag magyar család ilyenkor decemberben két kiló szaloncukrot vásárol, és bár az ár és a minőség ugyancsak eltérő a diszkontoktól a kézművesekig, súlyos összegeket költünk ezekre a csomagolt csokis bonbonokra.

vous - 2017.12.15.
Szaloncukor újragondolva – 6 ízben, házi változatban

A szaloncukor a karácsony kötelező kelléke, és természetesen nem kell lemondanunk róla, viszont több szempontból is érdemes újragondolni a hozzá fűződő viszonyunkat. Mert ha belegondolunk abba, hogy a két kiló szaloncukor hozzávetőleg kétszáz darab, akkor egy négytagú családdal számolva, ahol mondjuk mindenki egyformán torkos, ez fejenként ötven ártalmatlannak tűnő szaloncukrot jelent egy szezonban.

 Többnyire nem is desszertként vagy csokiként fogyasztjuk, hanem csak úgy jártunkban-keltünkben bekapunk egyet-egyet.

A szaloncukrok minősége sem mellékes. A profik csak azt tartják szaloncukornak, ami selyempapírba és színes sztaniolba van csavarva, a műanyag vagy más csomagolásba rejtett bonbonok alacsonyabb minőségűek és olcsóbb imitációk csupán.

a-magyarok-meg-mindig-a-hagyomanyos-izeket-szeretik-igy-keszul-az-igazi-szaloncukor-szamos6

A magyarok még mindig a hagyományos ízeket szeretik – Így készül az igazi szaloncukor

Nincsen karácsony szaloncukor nélkül, de azt vajon tudjátok, hogyan készül ez az édesség? És azt, hogy évtizedekkel és rengeteg ízzel később mi a magyarok kedvence? Na és azt el tudjátok képzelni, milyen egy csokimúzeumi séta? Most a Szamos Caféban mindhárom kérdésre választ kaptunk!

Az biztos, hogy a szaloncukrot egy sima bonbontól vagy ízesített csokitól valóban csak a csomagolás különbözteti meg, innentől pedig jogos a kérdés: miért is ne készíthetnénk otthon házi szaloncukrot?

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek